BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan flaş Gazze açıklaması!

Başbakan Erdoğan, İsrail'in saldırılarını sert bir dille kınarken Türkiye'nin atacağı adımları anlattı...

Abone ol

İNTERTETHABER.COM
Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıyı değerlendirdi. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsrail'in saldırılarını sert bir dile kınarken Türkiye'nin atacağı adımları anlattı. Erdoğan, konuyu bu akşam ABD Başkan Obama'yla telefonda görüşeceğini söylerken Rusya Başkanı Putin'den de randevu istediğini açıkladı.

"İSRAİL 2008'DE DE 1500 GAZZELİ'Yİ ŞEHİT ETTİ"

"İsrail 2008 yılında da seçime günler kala Gazze'ye saldırmış ve 1500 Gazzeli'yi şehit etmişti. Şimdiki malum yönetim de bu saldırıyı gerçekleştirerek bu masum insanları kendine göre uydurduğu gerekçelerle vurmuştur. Dünyadaki egemen güçler yine faturayı yine Gazze halkının ve direnişçilerin kendilerine kesme gayretine giriyorlar."

ANKARA DİPLOMATİK ATAĞA GEÇİYOR

"Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Gazze'nin yanındayız onların haklı mücadelesinin yanındayız. ABD Başkanı Obama'yla konuyu görüşeceğim. Bu akşam kendisiyle bunları paylaşacağım. BM sekreterliğiyle görüşme talebinde bulunduk, Putin ile randevu talebinde bulunduk. Yarın Mısır'da Arap Ligi toplantısı olacak orada da Sayın Musri ile görüşüp müşterek bir açıklama yapacağı.z Temennim odur ki İsrail hala attığı yüzlerce füzeyle kendini savunuyor. Ama sorun bakalım kaç ölü var. Üç tane... Ama diğer tarafta 21 ölü yüzlerce yaralı ve büyük bir yıkım var. Umarım egemen devletler alacakları tutumla bu saldırganlığı sona erdirecekler."

BAŞBAKAN ERDOĞAN GAZZE'YE GİDECEK Mİ?

Gazzeye gidecek misiniz şeklindeki soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan "şu anda programda öyle bir şey yok." dedi. Erdoğan gazetecilerin soruları üzerine İsrail ile herhangi bir temas içinde olmadıklarını ve olmayacaklarını da sözlerine ekledi. Erdoğan "İsrail'le şu anda görüşecek en ideal yer BM'dir. Bir de İsrail ile ilişkileri olumlu olan devletler görüşebilir. Bizim İsrail ile herhangi bir ilişkimiz yok biliyorsunuz." dedi.