BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan çok sert açıklamalar! Hoca kılıklı hain...

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ilk kez grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yıldırım sert mesajlar verdi. Yıldırım darbecilere seslenerek; ''Ey FETO'nun hainleri siz bizi ne sandınız, korkarak kaçacak mı sandınız'' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda darbe girişimiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

AK Parti'nin grup toplantısında muhalefet partilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Başbakan birlik mesajı verdi. Yıldırım darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye çok sert mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım şu açıklamalarda bulundu.

EY FETO'NUN HAİNLERİ...

O gelecek olanlardan korkmadı, uçağa binmekten korkmadı, jetlerden korkmadı. Haval yolu üzerindeki uçaklardan tanklardan korkmadı. Kefenimi giydim, geliyorum demedi. Darbecilerin karşısında kaçacak bir başbakan da yoktu. Ey FETO'nun hainleri siz bizi ne sandınız, korkarak kaçacak mı sandınız? Biz ölümü içimizde öldürmüş insanlarız. 

KONUŞMAYA ŞİİRLE BAŞLADI

Bizi istiklaline aşık olarak yaran Allah'a şükürler olsun. Allah'ım sen bu milleti koru, istiklalimizi korumak için bize güç ver. Bizim birliğimizi daim eyle. Minareleri ezansız bırakma. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslüman'sız bırakma, kahramansız bırakma. Yarının yollarında Ramazan'sız bırakma. Bizi sevgisiz, susuz havasız ve vatansız bırakma Allah'ım. Başbakan Yıldırım'ın okuduğu şiire vekiller hep bir ağızdan amin dedi.

BÜYÜK BİR DESTAN YAZDINIZ

Sizlerin dedeleri destanlar yazdı, en küçük bir şüphe duymuyorum. 15 Temmuz zaferi en az bu destanlar kadar kutlu bir destandır. Siz de dedelerinize layık oldunuz. büyük bir destan yazdınız. 15 Temmuz destanını yazan sizleri yürekten selamlıyorum.  

TANKIN GÜCÜ HALKIN GÜCÜNÜ YENEMEDİ

Tankın gücü halkın gücünü yenemez.15 Temmuz bunu ortaya koymuştur. Bugün eğer bu kürsüden sizlere hitap edebiliyorsam bu hiç kuşkusuz aziz şehitlerimizin sayesindedir. Bugün Meclis'in kapıları açıksa, dimdik ayaktaysa işte aziz milletimizin sayesindedir. Bu aziz milleti dünya hayranlıkla izledi. Bütün dünya bu aziz milleti alkışlıyor. Böyle büyük bir milletin bir evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum.

BU MİLLETİ ARKADAN HANÇERLEMEK İSTEDİLER

İnsan görünümlü caniler sinsice fırsat kollayıp bu milleti arkalarından hançerlemek istediler. 15 Temmuz akşam saatlerinde bu ihanetlerden birinin emri verildi. Her darbe ihanettir, kötüdür ancak hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz'daki kadar alçak olmamıştır. Hİçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe dışardan uzantılı hoca tarafından yöenetilmemiştir. Hiçbir darbe kendi uçaklarıyla bombalanmamıştır.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I HESAP EDEMEDİLER"

Ancak bu darbeciler bunu da yaptı, bunların hiçbir kutsalı yok. Bunlara göre hedefe ulaşmak için herşey mübahdır. Kendilerine çok güvendiler 2 saat içinde ülkeyi ele geçireceklerini sandılar. Ancak karşılarına önce bu yola kefeniyle çıkmış Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkacağını hesap edemediler.

"MECLİS'E GELEN VEKİLLERİ KUTLUYORUM"

MMilletvekilleri bu gazi Meclis'in şanına layık olarak sahip çıktıları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bombalar altında Meclis'i çalıştırdığınız için sizi tebrik ediyorum.

MUHALEFETİ KUTLUYORUM

Bir kez daha bütün Meclis grubumuza, birlikte darbeye karşı çıkan hep birlikte sizlerle beraber direnen CHP, MHP vekillerini ve yetkililerini de kutluyorum.

HDP'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Darbeye karşı bildiriye imza atan HDP'ye de teşekkür ediyorum. Milletvekilleri bu gazi Meclis'in şanına layık olarak sahip çıktıları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bombalar altında Meclis'i çalıştırdığınız için sizi tebrik ediyorum. Bir kez daha bütün Meclis grubumuza, birlikte darbeye karşı çıkan hep birlikte sizlerle beraber direnen CHP, MHP vekillerini ve yetkililerini de kutluyorum. Darbeye karşı bildiriye imza atan HDP'ye de teşekkür ediyorum.

"NASIL KENETLEDİĞİMİZİ TÜM DÜNYA GÖRDÜ"

Milli irade ve devletimizin bekası konu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü. Milletimizin özlediği tablo budur. Birleşecek, gücümüzü ülkemizin geleceği için biraraya getirecek çok nedenimiz vardır. İnşaallah bundan böyle başta terör ve ekonomi olmak üzere siyaset üstü konularda birlikte hareket etmek için kapılarımızı sonuna kadar açık bırakacağız. 

"AVRUPA'NIN 'AMA' DİYE BAŞLAYAN CÜMLELERİNDEN HİÇ HOŞLANMADIK"

Avrupa'nın darbeyi kınadıktan sonra 'ama' diye başlayan cümlelerinden hiç hoşlanmadık. "Terörle mücadeleyi gevşetin, onlara daha müşvik davranın. Kurşun atıyorsa siz gül atın" diyorlar. Gözaltılar, sorgulamalar noktsasında Türkiye hukuk devletidir. Duygularımızla değil aklımızla hareket edeceğiz. Darbeye karşı geleceğim diye Mehmetçiklere yanlış hareketlerde bulunanlar varsa gereği yapılacak.

"MİLLETİM RAHAT OLSUN"

Darbeyi bu millet önledi. Türkiye hukuktan ve demokrasiden bir milim bile taviz vermedi. Darbecilerin yargılanması, cezalandırılması konusunda da vatandaşlarım rahat olsun. Öyle zannedyorum ki bu canice girişime mevcut olan en ağır ceza verilecektir. Mevcut yetmiyorsa milletim rahatlı olsun gerekli düzenlemeyi yapmaktan da çekinmeyeceğiz. Milletin mesajı başımızın üstündedir. Bağımsız mahkemelerimiz suçluyla suçsuzu ayırarak adaletin tecellisini sağlayacak. Her darbe milli iradeye olduğu kadar sosyal ve ekonomik hayata darbedir. 

"HER BİR POLİSİMİZİ ALNINDAN ÖPÜYORUM"

79 milyon birbirine kenetlendi. Bu duruşu muhafaza etmek için elimizden geleni yapacağız. Medya kuruluşlarımız çok güzel bir sınav verdi. Aynı sağduyulu davranışı bundan sonra da devam ettireceğine inanıyorum. Bütün basın emekçilerimize çok teşekkür ediyorum. Her bir polisimizin alnından öpüyorum. Onlar bu milletin darbeyi önleyen yiğitleridir. Vatanı milletini seven subayımızı ve askerimizi de gönülden tebrik ediyorum.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Bu darbeyi, kalkışmayı önleyen en büyük gücümüz millettir. 79 milyon vatanın her köşesinde destan yazdı. Sokakları demokrasi bayramına dönüştürdü. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Partimizin bütün reklam faaliyetlerinde çalışan Erol Olçak ve fidan gibi oğlunu da rahmetli anıyorum.

15 TEMMUZ GÜNÜNÜ ŞEHİTLER GÜNÜ OLARAK KUTLAYACAĞIZ

Acıbadem Türk Telekom'a girmeye çalışanları engellerken şehit olan muhtarımızı da rahmetle anıyorum. 208 şehidimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum. Rahat olun kanınız yerde kalmayacak. 15 Temmuz demokrasi bayramımız mübarek olsun diyor Beştepe'de Jandarma Genel Komutanlığı'ndan havadan helikopterlerle halkımızın şehit edildiği bölge demokrasi parkı yapacağız. 15 Temmuz'u şehitler günü olarak anacağız.