BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan Başkent Ankara'dan taşınacak iddiasına yanıt

Siirt'te konuşan Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 'Başkent Ankara'dan taşınacak' iddiasına sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Siirt'ten yanıt verdi. Başbakan Yıldırım, "Kalkmış bu değişiklik olursa Başkent Ankara'dan İstanbul'a taşınacak diyor. Allah akıl fikir versin bu yaştan sonra nasıl olacaksa böyle bir şey olur mu? Kardeşim anaysanın ilk dört maddesi değiştirilmiyor. Orada Türkiye'nin başkenti Ankara yazıyor. Kanunla, Meclis değiştiremez. Anayasa değişikliği lazım onu da millet yapıyor" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Mühür ve karar sizde patron sizsiniz. Mevcut sistemde eğer bir parti tek başına iktidar olamazsa o zaman vay haline milletin. Hükümet kurulamaz günlerce hükümet pazarlıkları, zaman geçer ülke kaybeder. Yeni sistem bunları geride bırakıyor yönetimde istikrar ve devamlı tek başına iktidar çıkartıyor.

"BİNALİ BEY KOLTUK MERAKLISI DEĞİL"

Kılıçdaroğlu hayır diyorum diyor Binali beyin koltuğunu kaybetmesini istemiyorum diyor. Ey Kılıçdaorğlu Binali Bey koltuk meraklısı değil. Sen kendine bak 7 seçim kaybetmişsin koltuğa yapışmış duruyorsun kalkmış cumhurbaşkanına tek adam diyorsun. Bu okumuyor. ne geliyor ne gidiyor haberi yok.

"KALKMIŞ BAŞKENT ANKARA'DAN TAŞINACAK DİYOR"

Kalkmış bu değişiklik olursa Başkent Ankara'dan İstanbul'a taşınacak diyor. Allah akıl fikir versin bu yaştan sonra nasıl olacaksa böyle bir şey olur mu? Kardeşim anaysanın ilk dört maddesi değiştirilmiyor. Orada Türkiye'nin başkenti Ankara yazıyor. Kanunla, Meclis değiştiremez. Anayasa değişikliği lazım onu da millet yapıyor. Bu zat daha geçen sene diyordu ki anaysanın değişmez maddeleri de değişir. Onu unuttu bize diyor ki anayasın dört maddesini değiştireceksiniz. Yalanın bu kadarı pes doğrusu. Bırak vitesten atmayı şanzımanı dağıttı nereye gideceği, toslayacağı belli değil. Dün de bu sistem kabul edilirse muhtarlıklar kapanacak diyor bilmiyor. Ben yine iyi niyetli düşünüyorum bırakın muhtarlık kapamayı meclis bile kanun çıkarsa yapamaz. Bu kadar yalanla dolanla milleti kandırmanın anlamı yok.

"KUYRUKLU YALAN"

Miletvekili seçilsen de sonunda askerliğinizi yapıyorsunuz bu söylediği doğru değil. 18 yaşında milletvekili oldu 2 sene sonra emekli olacak ömür boyu emekli maaşı alacak bu da kuruklu yalan. İki sene sonra emeklilik yok. Çalışacaksın 25 yıl prim ödeyeceksin bekleyeceksin 65 yaşına kadar bekleyip emekli olacaksın. Ayıptır. Bunların yalan hayat tarzı haline gelmiş.Gaf üstüne gaf, laf üstüne laf yapıyor. insan oturur değişikliği okur.

"HADİ ORADAN"

Halk oylaması evet çıkarsa Türkiye bölünür dedi hadi oradan. Ey Kılıçdaroğlu bırak salon salon gezmeyi Siiirt'te, Şırnak'a, Hakkari'ye gel. Buralarda konuş.