BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a verdiği sözü tuttu

Afganistan’da Taliban tarafından kaçırıldıktan 2 yıl sonra kurtarılan oğlunu Başbakan Erdoğan’a evlendirme sözü veren anne, Sertaç Dikilitaş...

Abone ol

Afganistan’da Taliban tarafından kaçırıldıktan 2 yıl sonra kurtarılan oğlunu Başbakan Erdoğan’a evlendirme sözü veren anne, Sertaç Dikilitaş’ı nişanladı.
Afganistan’da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken 9 Ocak 2011’de Taliban tarafından kaçırılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle serbest bırakıldıktan sonra 1 Nisan’da memleketi Adana’ya dönen Sertaç Dikilitaş’ın (29), annesi Nursel Dikilitaş’a Başbakan Erdoğan telefon açmış "Oğlunu hemen evlendir" demiş, anne de "Oğlum gelir gelmez evlendireceğim" diyerek söz vermişti.
Nursel Dikilitaş, 1 ay sonra sözünü yerine getirerek oğluna Özlem Nartürk’ü (27) isteyip söz yüzüğü taktı. Aradan 1 ay geçtikten sonra da dün gece bir düğün salonunda düzenlenen çift törenle nişanlandı. Çok sayıda davetlinin katıldığı nişan töreninde, çiftin yüzüklerini Vali Hüseyin Avni Coş taktı. Coş, yaptığı konuşmada, çiftin evliliğe giden yolda ilk adımı attığını, bu mutluluklarını evlilikle sonuçlandırmaları temennisinde bulundu.
"Sertaç’la acı bir olayın sevindirici noktasında tanıştık" diyen Coş, şöyle konuştu:
"Afganistan’da uzun ve sıkıntılı bir dönem yaşamıştı. Çok şükür o günler geride kaldı. İnşallah ne Sertaç ne de Özlem hanım sıkıntı çekmezler. Ayaklarına taş değmez inşallah. İnşallah bu birlik ve beraberlik düğünle sonuçlandıktan sonra kurulacak yuvada ilimize, ülkemize, memleketimize, milletimize faydalı, hayırlı evlatlar da yetiştirirler."
Sertaç Dikilitaş da Afganistan’daki esaret günlerinin geride kaldığını anlatarak, "Başbakanımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, büyükelçiliğimize ve benim bu güzel günleri yaşamama vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Nasipte, kısmette bugünleri görmek de varmış. Allah kimsenin yuvasını dağıtmasın. Allah kimseye acı yaşatmasın. Anlatılmaz bir duygu çok mutluyum. İnşallah Başbakanımızı düğünümüze bekliyoruz. Başbakanımızın düğünümüze gelişi bize çifte mutluluk yaşatır" diye konuştu.
Anne Nursel Dikilitaş da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği sözü tuttuğunu, düğüne gelmesini çok arzuladıklarını bildirdi.
Gelin adayı Özlem Nartürk ise "Güzel bir mutluluğa adım attım. Anlatılır gibi değil. Kısmetse Eylül ayında düğün düşünüyoruz" dedi.
(İHA)