BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,18
HABER /  GÜNCEL

Başbakana suikast planı!

İçişleri Bakanı Atalay, PKK Kongra Gel terör örgütünün 29 Mart seçimleri öncesinde Başbakan'ı hedef aldığını açıkladı

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın PKK/Kongra-Gel terör örgütü tarafından hedef alındığını ve suikast hazırlığı yapıldığını açıkladı.

"İÇ VE DIŞ TEHDİTLHER ALIYORUM" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, 4 Mart'ta yaptığı seçim konuşmasında, kendisine yönelik "iç ve dış tehditler aldığını" söylemiş, ancak detay vermemişti. Bunun üzerine bir soru önergesi veren MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik'e yanıt veren Atalay, bir suikast hazırlığından bahsetti. Atalay şu bilgileri açıkladı:

"PKK/Kongra-Gel terör örgütü tarafından özellikle 29 Mart 2009'da yapılan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında, Sayın Başbakanımızın seçim çalışmalarını engellemek ve provoke etmek amacıyla suikast türü eylem başta olmak üzere, müzahir kitlesini kullanarak propagandif ve şiddet içerikli eylemler gerçekleştireceğine yönelik istihbari bilgiler elde edilmiştir."

Atalay, Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı tespit edilemeyen çok sayıda tehdit ve ihbar mesajı geldiğini söyledi.