BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'a sahte gazete basıp veriyorlar!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da yaptığı konuşmayla ilgili ilginç bir yazı yazdı.

Abone ol

"Başbakan'a sahte gazete basıp veriyorlar!"

Bu başlık Hürriyet si yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın bugünkü köşesine ait.

Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da mitinginde yaptığı konuşmada Alman Der Spiegel'in "Cehenneme git Erdoğan" başlıklı haberini eleştirmişti. Ardında da Türkiye'deki gazetelerin Der Spiegel'den daha ağır manşetler attığını söylemiş ve Türk medyasına yüklenmişti.

"Almanya, belki de 'cehenneme git Erdoğan' tarzı, ahlaktan, edepten yoksun. ırkçı ve nefret dolu manşetleri yılda bir görüyor. Ama Türkiye'de her gün onlarca gazete bundan daha ağır manşetleri atarken, kim çıkıp da 'Medyaya baskı var' diyebilir?" 

Erdoğan'ın bu sözlerini bugünkü köşesinden değerlenden Hürriyet yazarı, "Bu sözleri gazetede okuyunca "acaba" dedim kendi kendime. Acaba danışmanları, Başbakan'a, özel olarak basılmış 'sahte' gazeteler mi veriyor? Olmayacak şey değil, çünkü bu sözlerinden ancak bu sonuca varabiliyorum" yorumunda bulundu.

TARAF'A AÇILAN DAVAYI ÖRNEK GÖSTERDİ

"Ben de Türkiye'de yayınlanan bütün gazetelerin birinci sayfalanna mutlaka her gün bakıyorum. Tümünü okumaya vaktim yetmiyor ama en azından birinci sayfalarına göz atıyorumnna göz atıyorum. Başbakan ın sözünü ettiği türden bir manşet hiç görmedim. Ama bunun, her gün onlarca gazetede yapıldığını söylediğine göre demek ki ona başka gazeteler basıp veriyorlar" diye söze devam eden Yılmaz, Taraf gazetesi yazarlarına açılan davayı örnek gösterdi.

"Bir de şu var:

Başbakan'ın, Türkiye'de medyanın ne kadar özgür olduğunu anlattığı bu konuşmasından iki gün önce memleketimizde iki gazeteci için 26 yıldan az olmamak üzere 52'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı!

Taraf yazarı Mehmet Bararısu ve gazetenin sorumlu müdürü Murat Şevki Çoban hakkın da böyle bir ceza istenmesine neden olan konu, "terör örgütü üyeliği" değil, gazetede yayımlanan bir haber!