BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Başbakana kadar uzanacak!

MHP'li Faruk Bal, tezkerelerin görüşüldüğü genel kurulda konuştu, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili ilgili sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Abone ol
MHP'li Faruk Bal, dört bakanın fezlekeleriyle ilgili toplanan genel kurulda, gündeme getirilen iddiaları tekrarladı dağıtılan polisleri sahip çıktı. Bakanlar istifa etmek yerine, soruşturmayı yürüten polislerin dağıtıldığını hatırlatan Bal, haram sofrasında bakanların bulunduğunu, soruşturmanın başbakana kadar uzanabileceğini söyledi. 

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da iktidar ile ilgili iddiaların vahim olduğunu belirtti. Bu süreçte devletin güvenlik güçlerinin içine düştüğü durumun da kötü olduğunu savunan Bal, emniyet istihbaratının, suçluları takip eden polisleri takip ettiğini öne sürdü.
 
Bal, şöyle devam etti:
 
"Böyle bir durumda Adalet ve Kalkınma Partisi'nden beklenen, 'Bu dört Sayın Bakan yanlış iş yapmış olabilir. Bunların görevine son veriyorum' demenizdi. Ama siz büyük bir korku ve telaşla bu işi takip eden polisleri dağıttınız. 
 
Ortadaki durum, cumhuriyet tarihinin en büyük krizi haline gelmiştir. Hiçbir başbakan, hükümet, bu kadar aşikar olan yolsuzluğun gizlenmesi için savcıları, polisleri tayin etmemiştir, kanunları değiştirmemiştir. 
 
Haram sofrası kurulmuştur, bundan nemalananlar vardır. Bunların içinde bakan ve bakan çocukları vardır. Eğer iş derinleşirse Sayın Başbakan'a kadar uzanacak işler var! Bu haksızlıklar karşısında susan, dilsiz şeytandır."

İşte Bal'ın genel kuruldaki o konuşması;