BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Başbakana elektroşok lazım!

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Meclis'i tatile sokmadan son bir elektroşokla sayın Başbakan'ın kendisine gelmesini ve yeni anayasayı getirmesini bekliyoruz" dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ana dilde eğitim çalışmamız yok", "Seçim barajını biz koymadık, çalışsınlar geçsinler" şeklinde açıklamalarının olduğunu anımsattı.

"Benim 6 çocuğum var, biraz daha çalışıp 12'ye çıkarırsak belki geçeriz" ifadesini kullanan Tan, çözüm süreciyle ilgili olarak hükümetin hiçbir şey yapmaya niyeti olmadığını, "Başbakan'ın çamura yattığını" öne sürdü.

Sürecin bu şekilde götürülemeyeceğini ileri süren Tan, "Bugün itibariyle yeni, demokratik bir Türkiye, yeni bir anayasa bekleyenler açısından Başbakan'ın son kullanma tarihi siyaseten bitmiştir. Herkesin hesabını kitabını buna göre yapması lazım. Bu kapıdan daha fazlası çıkmayacak. Keşke çıksa biz de mahcup olsak" dedi.

Küçük düzenlemelere değil Türkiye'nin ciddi bir paradigma değişikliğine ihtiyacı olduğunu savunan Tan, "Kemalizmin tarihin çöp sepetine gönderilme vakti geldi, geçti. Bunu kim geciktirirse kendisi tarihin çöp sepetine gider" ifadelerini kullandı.

Demokratikleşme yönüne doğru hızlı bir u dönüşü yapılmadığını sürece, Türkiye'deki bütün fay hatlarının, kırıklarının harekete geçeceğini, bunun sonunun da "çatışma ve kaos olacağını" öne süren Tan, "Meclis'i tatile sokmadan son bir elektroşokla sayın Başbakan'ın kendisine gelmesini ve yeni anayasayı getirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

FERYAT ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Lice olaylarının uyuşturucu çeteleriyle bağlantısının olduğu açıklamalarının üzerine Tan, "Velev ki söyledikleri doğru; peki gümrüklerden sonra 1500-2000 kilometre bunu kontrol eden kim? Valinin bir olayı kapatmak için kurduğu cümle" görüşünü savundu.

"Meclis kapanırsa tavrınız ne olacak?" sorusuna Tan, "Feryat etmeye, demokratik, legal haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

TSK İç Hizmetler Kanunu'nun 35. madde değişikliğiyle ilgili bir soru üzerine ise Tan, "Askeri vesayetin, siyasetin üzerinden mutlaka kalkması lazım. Bununla ilgili atılacak adımların hepsi doğru ama hükümet siyasi üçkağıtcılık yapıyor. Nedir bu? Kendine lazım olanlara Müslüman, olmayanlar da kulağının üstüne yatıyor. Getir doğru düzgün vesayetin bütün çerçevesini kıracak çalışma yapalım" diye konuştu.