BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a dershane li gönderme

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Hesap kitap bilmeyen bir Başbakan’ın bütçesi de hesapsız kitapsız bir bütçedir. Sayın Başbakan bu hesap ...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Hesap kitap bilmeyen bir Başbakan’ın bütçesi de hesapsız kitapsız bir bütçedir. Sayın Başbakan bu hesap kitap konusunda kapanmadan önce bir dershaneye gitsen iyi olur” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türk milletinin adı, egemenliği, bayrağı, üniter yapısının sorgulandığını belirten ve üniter devlet yapısının, Türk dilinin hükümet tarafından tartışmaya açıldığını, Kürdistan iddialarının da Başbakan Erdoğan tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Oktay Vural, “Vatan toprağımda tamlamalarla ayrı bir vatan olgusu yerleştirilmek istenmektedir. Tablo açıktır, bu süreç içinde Başbakan’ın Anadolu coğrafyasında bir Kürdistan’dan bahsetmesi, Barzani ile birlikte Kürdistan kelimesini kullanması konusunda açıktır ki, tek vatan tek devlet ilkesinin ortadan kaldırılmasına yöneliktir” diye konuştu.
TBMM Başkanı ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı’nı bütçe raporlarına giren BDP şerhleri ile ilgili sessiz kalmakla itham eden Vural, usul tartışmalarına yönelik olarak, “Ne zaman Türkiye Kürdistan’ı meselesi usul meselesi olmuştur? CHP’nin bu konu ile ilgili niye bir duruşu yoktur. Bu mesele bir parti meselesi değildir. Oy için bunlar yapılmaz. Bu milleti ayırdıktan sonra kimseye hayır gelmez. Aklınızı başınıza alınız” şeklinde konuştu.
Vural, “Bu maskeli siyasetçinin maskesini sökeceğim, bu yalan makinesinin yalanlarını deşifre edeceğim” diyerek Başbakan Erdoğan’ın bir konuşmasını gazetecilere dinlettirdi. Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Vural, “Yakında sen Türk bayrağına da ‘bu bayrak Türk bayrağı değil millet bayrağı’ diyeceksin. Bu milletin adı Türk milleti. Sen karakolda ötüyorsun, mahkemede şaşıyorsun” ifadelerini kullandı.

ANA MUHALEFETE ELEŞTİRİ
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM Genel Kurulu’nda tavır olarak konuşmadığını belirten Oktay Vural, CHP’yi de eleştirerek, “Ana muhalefet partisi bu konuda ne düşünüyor, bir konuş bakalım” dedi. Vural, Kılıçdaroğlu’nun kafasını kuma gömdüğünü belirterek, bu kadar önemli bir konu üzerinde ana muhalefet partisinin söz söylememesini ilginç olarak niteledi.
Başbakan Erdoğan’ın Genel Kurul’da bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmayı eleştiren ve çay simit hesabını hatırlatan Vural, “Katmerli yalan” ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan’ın 2002 yılında yaptığı çay simit hesabının videosunu izleten Vural, “Çay simit hesabını yapamıyorsun bütçe hesabını nereden yapacaksın. Başbakan bu yalanlarla memleketi idare ettiğini düşünüyorsa bu yalana milletimiz tabi olmayacaktır. Çay ve simit hesabı göstermektedir ki, AK Parti’nin bütçesi iflas etmiştir. Hesap kitap bilmeyen bir Başbakan’ın bütçesi de hesapsız kitapsız bir bütçedir. Sayın Başbakan bu hesap kitap konusunda kapanmadan önce bir dershaneye gitsen iyi olur” diye konuştu.

MGK KARARLARI
2004 MGK kararları ile ilgili olarak konuşan ve fişleme olaylarına değinen Vural, “Münafık siyaset ortaya çıkınca ‘vatana ihanet’ dedi. ‘Biz açıklarsak yer yerinden oynar’ diyor, kime tehdit savuruyorsun. Başbakan devletin gücüyle tehdidi ve şantajı bir yöntem olarak görüyor. Kimi ne ile tehdit ediyorsun, orası Başbakanlık makamı mıdır, yoksa kof kabadayılık makamı mıdır? Hüccet peşrevi çekmeye devam etme, eteğindeki taşları dök” dedi.
(İHA)