BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'a "Açılım" ödülü ANALİZ

Kürt meselesinde en önemli engel PKK ve PKK’yı savunan TBMM'deki siyasi yapı. Ermeni açılımındaki “engel” ise hem diaspora hem de Ermenistan yönetimi..

Abone ol

İNTERNETHABER DİYOR Kİ- Erdoğan,”Ermenistan” ve "Kürt meselesi" konusunda önemli siyasi riskler alarak devrim niteliğinde “açılım” politikaları geliştirmeye çalışıyor. 
Ama karşısına konulan engeller arasında kaynağı “şaşırtıcı” olanlar var.

Kürt meselesinde en önemli engel PKK ve PKK’yı savunan TBMM'deki siyasi yapı. Ermeni açılımındaki “engel” ise hem diaspora hem de Ermenistan yönetimi..

Sanki bu iki unsur, PKK “Kürt açılımına",  Ermeni diasporası ve Ermenistan da ”Ermeni açılımına” karşıdırlar!..

Ermenistan, Türkiye’nin uzattığı “ele” önce ABD’den karşılık (!) verdi. Ardından İsveç saldırısı gerçekleşti. Sıradaki ülkeler malum..

Başbakan, haklı olarak bir karşılık verme gereği duydu. İngiltere’de basına söylediği,”Türkiye’de kaçak çalışan Ermenilere göz yumuyoruz, bunları bu Ermeni tutumu sürerse geri göndeririz” sözleri haklı bir savunma çıkışıdır.

Ermenistan’da nüfusu 100 bin olan kaç kent var? Türkiye, böyle bir Ermenistan nüfusuna kendi vatandaşı olmayan, komşu ülke insanına ekmek parası için göz yummuş, kendi içindeki iş sıkıntısına rağmen onlara ekmek kapısı olmuş. Bu insani, iyi niyetli  üsluba karşı Ermenistan’ın tavrı, cevabı ortada. Şimdi bu durumda, Türkiye’deki kaçak Ermenilerin ekmeği ile oynayan neresidir, ortada değil mi? 

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin alçakça bir oyuna, art niyetlere hedef tutulmasına karşılık, Ermenistan’a ince bir mesaj gönderiyor. Ermenistan insanına karşı yapılan büyük hoşgörüyü hatırlatıyor. Ama Başbakan’a bu duruşu karşısında“içeriden”,  Türk medyasından bazı sorular yöneltiliyor.

Başbakan, yeni bir tehcir! ile itham ediliyor. Erdoğan, Türk vatandaşı olmayan, Türkiye’de kaçak olarak çalışan Ermenileri sınır dışı ederse “tehcir”mi yapmış olur?

Bu biraz insafsız bir durum değil mi?

Erdoğan ,Güneydoğu gezilerinden birinde ,”Tek bayrak,tek millet” dediği için PKK tarafından Kürt düşmanı ilan edilmişti. Hem de Saddam zulmünden kaçan Kürt insanına sırtında yardım paketleri taşıdığı gerçeği biline biline.

Şimdi de Ermenistan lehine tavır konularak  Başbakan’a “Ermeni düşmanı” denebiliyor.

Bu haksızlıktır ve sanki “açılım” karşıtlığıdır!