BIST 9.557
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan'a 58 milyon Euro sorusu

Sezgin Tanrıkulu, “Sayıştay kayıt altına alınmayan fonların toplam tutarının 58 Milyon euro olduğunu saptadı. Bu durumda 58 Milyon Euro nereye gitmiştir, nereye harcanmıştır?” diye sordu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Sayıştay, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasının şüphelilerinden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış döneminde Avrupa Birliği Bakanlığı’na 'Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı' (IPA) kapsamında Türkiye de kullandırılmak üzere Avrupa Birliği tarafından tahsis edilen 58 Milyon Euro tutarındaki fonların kayıp olduğunu ve takibinin yapılamadığını belirlemiş” diyerek şöyle devam etti:

“58 Milyon Euro kayıpsa, Maliye Bakanlığı kayıp 58 Milyon Euro ile ilgili olarak bir araştırma ve inceleme başlatmış mıdır?

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı'na sağlanan (Ulusal Ajans) AB fonları hakkında inceleme başlattığını doğrulamıştı, Avrupa Komisyonu’nun başlattığı soruşturmanın son durumu nedir?

1 Ocak 2013 - 30 Aralık 2013 arasındaki dönemde kullanılmayan Avrupa Birliği fonlarının toplam tutarı ne kadardır?

Kullanılmayan fonların tamamı iade edilmiş midir veya iade edilen fonların toplam tutarı ne kadardır?

1 Ocak 2013 - 30 Aralık 2013 arasındaki dönemde Avrupa Birliği fonlarından gerçek kişilere mali tahsisat yapılmış mıdır, yapılmışsa hangi gerçek kişilere ne kadar tutarlarda mali tahsisat yapılmıştır?

Avrupa Birliği fonlarından 1 Ocak 2013 - 30 Aralık 2013 arasındaki dönemde faiz geliri elde edilmiş midir, edilmişse elde edilen faiz gelirlerinin toplamı ne kadardır?

Kamu adına elde edilen faiz gelirleri Devlet Muhasebesi Sistemi’nde hangi hesap veya hesaplarda kayıt edilmişlerdir?”