BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin seçim barajının düşürülmesi gerektiği yönündeki açıklamasına karşılık vererek "Baraj istikrar için önemli ancak teklif gelirse değerlendirebiliriz" dedi.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ilişkiler konusunda ciddi sorunların bulunduğunu söyledi. ABD temasları çerçevesinde sorunların geride bırakılması ve geleceğe odaklanılması konusunda muhataplarına gerekenlerin aktarılacağını ifade eden Yıldırım, seçim barajıyla ilgili endişelere de cevap verdi.

ABD'deki temaslarına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri  Bahçeli'nin grup toplantısında dile getirdiği "Yüzde 10 seçim barajı düşürülmeli" teklifine cevap verdi.

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım şunları söyledi:

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözleriyle ilgili olarak, "Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesi düşünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekun değiştirilecekse o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Bu konular diğer partiler tarafından gündeme getirilirse biz de gayet tabii ki her türlü öneriyi birlikte oturur, değerlendiririz. Artılarıyla, eksileriyle değerlendirir, karar veririz. Yani tek başımıza değiliz ki 'kalksın, artsın, eksilsin' demek çok anlamlı olmaz." dedi.

ABD İLE İLİŞKİLER

"Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz." ifadelerini kullanan Yıldırım, " Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız." şeklindi konuştu.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başbakan Yıldırım, "Uyum yasalarıyla ilgili hazırlık çalışmaları şu anda devam ediyor. Her parti kendi açısından bir hazırlık çalışması yapıyor. AK Parti'de oluşturduğumuz bir komisyon var. Bu komisyon şimdi tüm mevzuatı tarıyor. 16 Nisan referandumundan sonra yapılan değişikliklere uygun bir şekilde hangi kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğinin taramasını yapıyor. Bunlarla ilgili değişiklik teklifleri Meclis'e getirilecek ve görüşülecek." ifadelerini kullandı.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİ

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi talebi ile ilgili de Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizim tarafımızdan bütün her şey, eldeki bütün bilgiler, belgeler gönderildi. Bu bakımdan yeni bir belge sunma ihtiyacı yok. Gereğinden fazla da belge sunuldu diyebilirim. Bundan sonra bekletimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilgili makamlarının harekete geçmesidir."

Başbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklamasıBaşbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklamasıBaşbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklamasıBaşbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklamasıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN