BIST 9.638
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.480,12
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan Kudüs mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki akşam yemeğinde konuştu. Yıldırım, İsrail meclisindeki ezan yasağı tasarısına tepki gösterdi, Kudüs için tutulan nöbetin bitmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs'e omuz vermenin herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi. İslam'ın olan Kudüs'ün, dünyada hiçbir devletin kabul etmediği bir işgalle İslam'dan alınması, insanlığın ortak mirası olmaktan çıkarılması kabul edilebilir olmadığını belirten Yıldırım, ezan yasağıyla ilgili de İsrail'e yönelik telkinlerin sürdüğünü kaydetti.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, Vakıflar Haftası Açılışı ve Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumu münasebetiyle dün akşam verilen yemekte konuklara hitap eden Yıldırım, bu son derece anlamlı ve aynı zamanda zamanlaması itibarıyla da önemli toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti.

"KUDÜS'E SAHİP ÇIKMAK..."

Tüm İslam alemi olarak, Kudüs'e omuz vermenin herkesin boynunun borcu olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İmkanı olan herkesin gidip Aksa'da Kudüslü kardeşlerimizle saf tutması, esnafından el emeği göz nuru Filistin'in ürünlerinden alması, Filistin otellerinde konaklaması, ümmetçe Kudüs'e sahip çıktığımızın, çıkacağımızın en güzel göstergesi olacaktır." dedi.

"BU EBEDİ NÖBETLER BİTMEZ"

Önümüzdeki günlerde Batı Şeria'nın, Gazze'nin, Doğu Kudüs'ün ve dolayısıyla Harem-i Şerif'in, İsrail işgali altına girmesinin 50. yılının yaşanacağını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Aradan geçen 50 yıla baktığımızda, Filistin halkının yaşadığı acıyı iliklerimize kadar hissediyoruz. 14 asırdır İslam'ın olan Kudüs'ün, dünyada hiçbir devletin kabul etmediği bir işgalle İslam'dan alınması, insanlığın ortak mirası olmaktan çıkarılması, asla kabul edilebilir değildir. Zihinlerden bu Kudüs sevgisi silinemez. Bu ümmet ilk kıblesini unutmaz. Bu kutsal mekanlar sahipsiz bırakılmaz. Bu ebedi nöbetler bitmez. Miracın vuku bulduğu bu mukaddes topraklar Müslümansız kalmaz. 

EZAN YASAĞI TASARISINA TEPKİ

Aynı hassasiyetin, İsrail'in ezan yasağı tasarısı konusunda da gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "İsrail meclisinin bu taslağı, bu düşünceyi ilerletmeyeceğini bekliyoruz ve bu yöndeki telkinlerimizi sürdürüyoruz." dedi.