BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan flaş Münbiç açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, ''Münbiç için burnundan kıl aldırmayanlar gelin oturalım konuşalım diyorlar. Fırat'ın batısı tamam, doğusu da aynısı olacak, bunun başka yolu yok''. dedi.

Abone ol

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Giresun'da bir araya geldiği sivil toplum örgütü temsilcilerine hitap etti. Terör örgütü YPG'nin Menbiç'teki varlığı ve konuyla ilgili Türkiye-ABD arasındaki görüşmelerle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan bir açıklama geldi. Yıldırım, ''Münbiç için burnundan kıl aldırmayanlar gelin oturalım konuşalım diyorlar. Fırat'ın batısı tamam, doğusu da aynısı olacak, bunun başka yolu yok" ifadelerini kullandı.

BATISI TAMAMLANDI DOĞUSU NE OLACAK?.. Yıldırım, ''Şimdi Fırat'ın batısı tamamlandı, doğusu ne olacak? Doğusu da aynı olacak. Hiç bunun yolu yok. Hiçbir zaman terörle burun buruna yaşayamayız. Buna müsaade etmeyiz. Arkasında Amerika olsun fark etmez, kim olursa olsun. Mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruat. Bizim şiarımız bu." dedi.

GÖRÜŞME 4 HAZİRAN'DA... YPG'nin Menbiç'ten çekilmesi konusunda iki ülkenin anlaşmaya vardığı ve imzaların Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo arasında 4 Haziran'da yapılacak görüşmede atılacağı belirtiliyor.

Vaat de vaat! ölçü yok izan yok... Millet yemez bunu...

 ''İNCE'Yİ ELEYİP ERDOĞAN'I SEÇECEKSİNİZ''... Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de gönderme yaparak, "Herkesin söylediğini güzelce dinleyeceksiniz, ince eleyip sık dokuyacaksınız, İnce'yi eleyip Erdoğan'ı seçeceksiniz.'' ifadelerini kullandı.

KRİZ İDDİALARI FETÖ ÜST AKLININ PLANLARI... Ekonomi ile ilgili de konuşan Yıldırım, ''Son günlerde ekonomimiz üzerinde ortaya atılan şayialar, yalanlar, senaryolar hep bu FETÖ üst aklının yurt dışındaki planlarıdır, kurgularıdır. Oynadıkları kirli oyunlarla bu milleti geçmişte de dize getiremediler, bundan sonra da asla bunu başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.