BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.423,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Yıldırım'dan flaş Fırat'ın doğusu açıklaması

FIRAT'ın batısı Türkiye'nin kırmızı çizgisiydi. Başbakan Binali Yıldırım 'doğusunu' da içine aldı. Hem ABD'ye hem de YPG'ye Meclis'teki grup konuşmasında flaş mesajlar yolladı.

Abone ol

TÜRKİYE'den hem ABD'ye hem YPG'ye flaş mesajlar gitti. Başbakan Binali Yıldırım, YPG'yi silahlandıran ABD'ye tepki göstererek "Fırat'ın batısı diyoruz ama, eğer terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız." dedi.

Yıldırım, ayrıca Suriyeli Kürtleri silahlandıracaklarını söyleyen ABD başkan adaylarından Clinton'ı da eleştirdi. İşte Binali Yıldırım'ın Meclis grup toplantısında verdiği flaş mesajlar;

FIRAT'IN DOĞUSU

-Irak'ın batısı diyoruz ama, terör eylemleri Fırat'ın doğusu için de devam ederse orası için de gereğini yaparız. 911 kilometre Suriye ile hududumuz var. Bu hududun her karşısını güvenli hale getirmek bizim boynumuzun borcudur. Suriye'de, Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimizle bizim derdimiz yok.

CLİNTON'A YPG TEPKİSİ

-ABD'de başkanlık seçimleri var. Bu seçimler kampanyalarında, Sayın Clinton, bölgedeki Kürtleri terör örgütlerini silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor. ABD bizim müttefiğimiz değil mi, NATO'da, bölgede müttefiğimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor. Zaten uzun süreden beri PKK'nın uzantısı YPG ve PYD'ye silah vererek sözde DAEŞ'le mücadele ediyor. Bir terör örgütüyle başka terör örgüyle mücadele etmek ne kadar ahlaki, ne kadar etik, ne kadar doğrudur. Biz ülkemizin birliğini, beraberliğini, toprak bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için hiç kimsenin icazetine ihtiyacımız yoktur.

MUSUL'DA MEZHEP SAVAŞI UYARISI

-Bizim oradaki varlığımızla laf edenler abesle iştigal ediyorlar. Ülke güvenliğimizi, milletin can ve mal emniyetini tehlikeye atacak hiçbir oluşuma izin vermeyeceğiz. Musul'da planlanan operasyonların, DAEŞ'in Musul'dan çıkarılmasıyla sınırlı olması gerektiğini dostlarımıza anlattık. Siz DAEŞ'i çıkardıktan sonra Musul'da demografik yapıyı değiştirmeye kalkarsanız çok büyük mezhep savaşının fitilini de ateşlemiş olursunuz. Bizim Başika'da varlık sebebimiz budur. Müslüman kanı dökülmemesi, mezhep savaşlarının hortlatılmamadır.

PABUÇ BIRAKMAYIZ

PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. Hainler şunu iyi bilmelidir: AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Türkiye'yi bütün bu terör örgütlerinden temizlemek için hükümetimiz tüm kararlılığıyla olayların üzerine gidecek.

MAĞDUR EDEBİYATININ TEHLİKEYİ GÖLGELEMESİNE ASLA İZİN VERMEYELİM

(FETÖ'ye yönelik operasyonlar) Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazlar objektif şekilde değerlendirilecek. Mümkün olan en hızlı şekilde inşallah, varsa bu mağduriyetleri de gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim.

KERBELA MESAJLARI Kerbela bizim için derstir, ibrettir... Onun hüzün ve acısının içinde taşımayanlar, her gün yeni Kerbelalar üretirler. İşte Bugün İslam dünyasının her köşesinde yeni Kerbelalara şahit oluyoruz. Bugünkü teröris yani ahir zaman Yezidleri bize her gün Kerbela yaşatıyorlar. Aynı ülkedeki vatandaşların birbirine silah doğrultmalarına asla taraftar olmayacağız.

KİMSE FETÖ'NÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYAN DURUMA DÜŞMESİN

AK Parti, içinde hiçbir hain, hiçbir terörist barındırmaz. Diğerleri, FETÖ ile AK Parti mücadele ederken aynı şeyleri söylüyorlardı, onların avukatlığını yapıyorlardı. 15 Temmuz gibi alçak bir darbe girişiminin bile hala bazılarının aklını başına getirmediğini görüyoruz. Biz Türkiye genelinde olduğu gibi AK Parti içerisinde de aynı mücadeleyi verdik, veriyoruz. Dedikodulara kulak asıp fitneye asla fırsat verilmesin. Hiç kimse FETÖ'nün değirmenine su taşıyan duruma düşmesin.

ASIL MAĞDUR ŞEHİTLERİMİZDİR, AİLELERİRİR, GAZİLERİMİZDİR

Bugünlerde Ana Muhalefet Partisi özellikle dikkatli olması gerekiyor. Ülkemizin 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Sabah akşam, mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz'un asıl mağduru şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz; istiklali, istikbali, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır.

CANIMIZI FEDA ETMEYE HAZIRIZ

AK Parti yöneticilerine yapılan saldırılar yeni bir terör örgütünün alçakça işlerinden yeni bir dönem girdiğini gösteriyor. Bunu bir süreden beri dillendiriyorlardı. Özellikle AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırılarının artırılmasına yönelik, örgüt yöneticilerinin talimatları vardı. Belli ki bu talimatlar uygulamaya geçirilmeye çalışılıyor. Milletimiz bilsin ki, gerektiğin canımızı bu ülke, bu millet için feda etmeye hazırız. Bu yolda ölmek bizim için şereflerin en büyüğüdür.