BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım son dakika açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın gündeminde AP'nin Türkiye kararı ve Fırat Kalkanı Harekatı vardı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı ve Avrupa Parlamentosu’nun aldığı karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda hava saldırısıyla üç askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak "Belli ki bölgede Türkiye'nin DEAŞ ile yaptığı bu mücadeleden, bazıları memnun olmamış, memnun olmayanlar var. Ancak bu yapılan saldırılar da elbette ki karşılığını görecektir" dedi.

Fırat Kalkanı operasyonu halen El Bab civarında terörden temizlenmesi için çalışmalar ÖSO ile TSK mensuplarının desteğinde devam ediyor. Maalesef dün gece yapılan hava saldırısında 3 askerimiz şehit olmuş 10 askerimiz yaralanmıştır. Bu yapılan saldırılar elbette ki karşılığını görecek. Silahlı kuvvetlerimizin tespitleri ve yaptığı açıklama halen geçerlidir.

SALDIRILAR KARŞILIĞINI GÖRECEK

Belli ki DEAŞ’la yapılan bu mücadeleden memnun olmayanlar var. Ancak bu yapılan saldırılar da karşılığını görecektir. 

Bu ve buna benzer saldırılar nereden gelirse gelsin Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını asla ve asla azaltmaz. Silahlı kuvvetlerimizin tespitleri ve yaptığı açıklama halen geçerli.

AP’NİN ALDIĞI TÜRKİYE KARARI

Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok. AB ile ilişkilerimiz zaten ite kaka gidiyor. AB şunu anlamalı, Avrupa gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi şekillendirecek, yoksa Türkiye'siz mi. Bize demokrasi dersi vermek isteyenlerin gerçek yüzünü bütün dünya ibretle izliyor."