BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan dünyaya terör sitemi...

Başbakan Binali Yıldırım ABD'deki saldırıyı kınarken, "Terör ile İslam'ı yan yana telaffuz etmek, hem İslam'a hem de Müslümanlara yapılabilecek en büyük hakarettir" dedi....

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'deki terör saldırısını kınarken, her saldırıdan sonra İslam ile terörün yan yana anılmasına tepki gösterdi.

İslam Ülkeleri İhracat Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yıldırım, "11 Eylül'de ABD'de terör hadisesi olduğunda Dünya Ticaret Merkezi vurulduğunda hemen adını koydular. Bütün dünya bir oldu, arkasında durdu terörle mücadelede... Türkiye'de demokrasiyi yok etmek istediler. Ülkeyi karanlığa boğmak istediler. Yapanlar da belli. Burada niye net duruş görmüyoruz? Niye hala bu terörün arkasında olan bu alçak örgütün topraklarımızda yaşamasına, faaliyetlerini rahatça sürdürmesine müsaade ediyoruz? Bugün bana yarın sana." diye konuştu.

ONLARDAN GELİRSE TERÖR DEMEYE DİLLERİ VARMIYOR

"Terör, küresel bir beladır, küresel bir tehdittir. Onun için terörle, teröristler konusunda çifte standart terörle mücadelede en büyük zafiyettir, en büyük yanlıştır" diyen Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: "Terör, İslam dünyası dışında bir yerden gelirse ona terör demeye bile ağızları varmıyor. Ama her türlü terör olayını İslam'la ilişkilendirmek gibi bir hastalık var dünyada. İslam barış dinidir. İslam kardeşlik dinidir. İslam öldürmeyi değil yaşatmayı emreden evrensel bir dindir."

MÜSLÜMANLARA EN BÜYÜK HAKARETTİR

"Terör ile İslam'ı yan yana telaffuz etmek, hem İslam'a hem de Müslümanlara yapılabilecek en büyük hakarettir" diyen Yıldırım, dünyaya çifte standarda son verilmesi çağrısı yaparak şöyle konuştu: "O yüzden biz bütün gelişen ülkelere, gelişmiş ülkelere de diyoruz ki 'Bırakın bu çifte standardı. Dürüstçe, samimi bir şekilde oturalım terörle mücadele edelim. Bununla da kalmayalım, terörün köklerine inelim, kaynağına inelim."