BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan çok sert sözler: İsrail'i lanetliyoruz

Başbakan Binali Yıldırım dün Kudüs'e ABD elçiliği açılışını protesto sırasında onlarca Filistinliyi katleden İsrail'e sert tepki gösterdi. İslam ülkelerine çağrı yaptı. Başbakan Zulme Karşı Duruş mitinginin Cuma günü saat 15:00'te Yenikapı'da yapılacağını da açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup toplantısındaki konuşmasına Gazze'de dün yaşanan katliamı hatırlatarak başladı. Çok sert konuşan Yıldırım 'İsrail'i lanetliyor, ABD'yi kınıyoruz' açıklamasını yaptı. İslam ülkelerine 'İsrail'le ilişkileri gözden geçirin' çağrısı yaptı.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle: 

Şu ana kadar 60'a yakın kardeşimiz şehit oldu. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma göstermek amacıyla 3 günlük yas ilan ettik, bayraklarımızı yarıya indirdik. Ayrıca Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimizi de istişareler için çağırdık. Ayrıca TBMM de bugün özel bir oturum gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyeti ve 81 milyon vatandaşımızın Filistin’in haklı davasına bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek.

 Amerikan elçiliğinin Kudüs’e taşınmasını barışa karşı bir sabotaj olarak görüyoruz ve kabul etmiyoruz.

MÜSLÜMAN KANI DÖKÜLEN BİR GÜN OLARAK TARİHE GEÇTİ

BMGK toplandı bu konuda bir oylama yaptı. 128 ülke ABD’nin bu karardan vazgeçmesi yönünde oy kullandı. Maalesef ABD yönetimi BM’nin, dünyanın 128 ülkesinin iradesini yok sayarak bu yanlış kararında ısrar etti. ABD elçiliğinin açılışı Müslüman kanı dökülen bir gün olarak tarihe geçmiş durumdadır. Elçilikler esasen ülkelerarası ilişkileri geliştirmek için açılır ancak Amerikan elçiliğinin kan dökerek açılması son derece endişe vericidir.

TÜRKİYE BU ZULME SESSİZ KALMAYACAKTIR

Burandan bütün insanlığı bu vahşete karşı koymaya ve lanetlemeye davet ediyorum. Bütün inanç gruplarını, bütün siyasetçileri zulme karşı tek yürek olmaya davet ediyorum. İslam ülkeleri İsrail ile ilişkilerini mutlaka gözden geçirmek durumundadır. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Türkiye bu zulme sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır.

Cuma günü itibarıyla İİT Dönem Başkanı olarak bir olağanüstü zirve çağrı yaptık. 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olarak bağımsız, egemen ve coğrafi devamlılığı sağlanmış bir Filistin devletinin vücut bulması bölgedeki barışın, istikrarın ve kardeşliğin tesisi için yegane yoldur.

 YENİKAPI’DA “ZULME KARŞI DURUŞ” BULUŞMASI

Cuma günü bu zirveden sonra Yenikapı’da “Zulme Karşı Duruş” adı altında bir buluşma gerçekleşecektir. Bu büyük buluşmaya bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bu bir parti programı değildir. Milletimizin kardeşimizle dayanışmasını göstermek amacıyla bir araya gelecek, Yeni Kapı ruhunun tazeleneceği önemli bir toplantı olacaktır. Hafta sonu inşallah Diyarbakır’da olacağız ve seçim kampanyamızı bölgeden başlatmış olacağız.

MAZLUM MİLLETLERİN İRADESİNİ TEMSİL EDİYORUZ

AK Parti olarak bizler 81 milyon vatandaşımızın değil, ülke olarak aynı zamanda mazlum milletlerin iradesini temsil ediyoruz. Dünyadaki bütün mazlumların yüreğindeki Recep Tayyip Erdoğan sevgisi tesadüf değildir.