BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan Barzani'ye çok sert uyarı!

Kuzey Irak'ta gerçekleştirilecek referandumla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bunun hesabını oradaki insanlardan değil, bu yanlışlıkta ısrar edenlerden soracağız" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, Mamak İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde çok kritik açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım Referandum ısrararından vazgeçmeyen IKYB yönetimine sert mesajlar gönderdi. Yıldırım; "Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bunun hesabını oradaki insanlardan değil, bu yanlışlıkta ısrar edenlerden soracağız" dedi. İşte Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

Dün TBMM’de önemli bir karar aldık. Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin kör inadı sonrası Cumhurbaşkanımızın riyasetinde MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısını yaptık. Yine dün gece meclisimizde MHP ve CHP gruplarının desteğiyle tezkereyi kabul ettik. Böylece Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümetimize meclisimiz bir yıl daha yetki verdi.

TÜRKİYE'NİN MİLLİ GÜVENLİĞİ İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

Üzülerek ifade ediyorum, müttefik bazı ülkelerin kısa vadeli çıkarları adına iş tuttukları terör örgütleri Türkiye’nin milli güvenliği için tehdit oluşturuyor.Güney sınırlarımızda herhangi bir şekilde yeni oluşumlar Türkiye tarafından asla hoş görülemez. Kuzey Irak’ta yarın yapılacak referandum gayrı meşrudur ve yok hükmündedir.

BU SONUÇTAN IKYB SORUMLUDUR

Bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma karar veren tek başına, halkıyla danışmadan bütün milletlerin karşı çıktığı, BM’nin de karşı olmasına rağmen inat eden Kuzey Irak bölgesel yönetimi, birinci dereceden sorumlu olacaktır.

GAYRİ MEŞRU BİR KARARDIR

Bu işleri çözüm yolu tek taraflı hiçbir şekilde ikazlara kulak asmadan gayrı meşru bir referandum kararı değildir. Bu işin yolu oturup konuşmaktır. Sorunları müzakereyle ele almaktır.

TÜRKİYE HEP YAPICI OLDU

Türkiye burada hep yapıcı oldu. Merkezi ırak hükümetinin tüm kısıtlamalarına rağmen Kuzey Irak’taki kardeşlerimizin mağdur olması için her türlü desteği verdi. Ama görülüyor ki bu yaklaşımımızı yeterince anlamamışlar.

BUNUN HESABINI SORACAĞIZ

Ama şunu iyi bilsinler biz bölgenin istikrarı için oradaki insanlara yardım elimiz uzatmaya devam edeceğiz. Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bunun hesabını oradaki insanlardan değil, bu yanlışlıkta ısrar edenlerden soracağız.