BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan bankalara faiz uyarısı

Başbakan Binali Yıldırım bankalara uyarı yaparak "Tren kalkıyor, hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz yahut da biz bunun da tedbirini alırız." dedi.

Abone ol

Bankaların acımasız faiz uygulamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren ve bu konuyu eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, bankaları uyararak "Aklınızı başınıza toplayın, ya da biz bunun tedbirini alırız" dedi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda sanayicilere seslenen Başbakan  Binali Yıldırım, bankaların yüksek faiz uygulamaları nedeniyle sanayicilerin çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, bankalara çok sert uyarılarda bulundu.

"YA ADAM GİBİ FAİZ ORANI BELİRLEYİN YA DA..."

Yakında faize karşı harekete geçeceklerini ve yaptığı bu çağrının "hareketten önce son çağrı" olduğunu belirten Yıldırım "Tren kalkıyor. Hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi bir faiz oranını benimsersiniz, ya da biz bunun da tedbirini alırız. Bunu bankacılarımız tehdit olarak algılamasın. Ellerinden paralarını alacak değiliz. Elimizde araçlarımız var. Nasıl ki tedbirlerimizle sanayicilerimizi rahatlattıysak, bankacılar için de gerekeni yaparız. Bankacılar bizim çaresiz olduğumuzu sanmasın. Bizim de elimizde araçlarımız var. İstiyoruz ki tatlılıkla olsun." dedi.

"AYNI GEMİDEYİZ"

Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

Bizde bir söz var. El eli yıkar, el de yüzü yıkar. Şimdi bankaların yüz yıkama zamanı. Bankacılarımızdan gerekeni yapmasını bekliyoruz. Ama çok zamanımız da yok. Hepimiz aynı gemideyiz.

Her durumda kar eden bir sektör olu mu kardeşim. Sanayici akıl tesi, alın teri döküyor sonunda bakıyor el elde baş başta. BAnkalar her durumda kar ediyor.

"BANKALAR AKLINI BAŞINA ALSIN"

Bankalara diyoruz ki, aklınızı başınıza alın, mevduat toplama yarışına girmeyin. Sanki balık mezbahasında müzayede. Parayı toplayacaksın ama o parayı kullandıracak kimseyi bulamazsan ne yapacaksın?

Türkiye'nin kalkınmasının en büyük nedeni faizdir.  Türkiye nasıl kalkınacak? Üreterek, istihdam yaparak. Ürettiğini satarak.