BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nun F-35 kararına tepki göstererek, kongerede ortaya atılan iddiaların arka planının iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Türkiye ile ABD arasına bu kez de F-35'ler girdi. ABD Senatosu'nda F-35'lerin satışını yasaklayan tasarının kabul edilmesine tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, kararın arka planına işaret etti, sorunun diyalogla çözülmesinden yana olduklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ABD Senatosu'nun F-35 kararı ile ilgili konuştu. Kararın arka planına iyi bakılması gerektiğini kaydeden Yıldırım şunları söyledi:

"Kongrede ortaya atılan bu iddiaların arka planına iyi bakmak lazım, nereden geliyor, neden kaynaklanıyor? FETÖ ile ilgili, Rahip Brunson ile ilgili aramızda ABD ile bir süredir devam eden bir gerginlik var. Halk Bankası davası var. Biz ABD ile sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesini tercih ederiz. Ama bizim tercihimiz yetmez, aynı dostane yaklaşımı ABD'den de görmemiz lazım. Yani bizim S-400'ü niye aldığımızı sorgularken, ABD'nin de 'Türkiye Suriye'de, Irak'ta teröre karşı savunmasız kalırken niye biz yardımcı olmadık?' sorusunu da kendisine sorması lazım."