BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan 15 Temmuz ve referandum açıklamaları

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Demokrasi Kongresi'nde konuştu. Yıldırım'ın gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ve 16 Nisan Anayasa referandumu vardı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, ''15 Temmuz bizim için artık takvimdeki günlerden bir gün değildir. 15 Temmuz bizim için demokrasi şehitlerimizi anma günüdür'' dedi.

Konuşmasının bir bölümünü 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma ayıran Yıldırım, "16 Temmuz sabahı, nasıl karanlıktan aydınlığa uyandıysa bu ülke, bundan böyle 16 Nisan'la birlikte artık bir daha vesayetlerin, demokrasi dışı güçlerin heveslerinin, hayallerinin hayata geçmeyecek şekilde yok olduğu bir günü bu büyük ülkeye inşallah kazandıracağız" diye konuştu.  

Başbakan Yıldırım'ın "15 Temmuz Darbe Girişimi - Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi'nde yaptığı konuşmanın detayları şöyle:

''Bu kongrede 43 farklı ülkeden emekçilerin temsilcileri var. Onlar da burada Türkiye'deki emekçi kardeşleriyle dayanışma için bu etkinliğe geldiler. 15 Temmuz bizim için artık takvimdeki günlerden bir gün değildir. 15 Temmuz bizim için demokrasi şehitlerimizi anma günüdür.

16 TEMMUZ'DA NASIL AYDINLIĞA UYANDIYSAK 16 NİSAN'DA DA...

Türkiye bir daha darbelerle, bir daha vesayet heveslilerinin girişimleriyle muhatap olmayacak. 16 Temmuz sabahı, nasıl karanlıktan aydınlığa uyandıysa bu ülke, bundan böyle 16 Nisan'la birlikte artık bir daha vesayetlerin, demokrasi dışı güçlerin heveslerinin, hayallerinin hayata geçmeyecek şekilde yok olduğu bir günü bu büyük ülkeye inşallah kazandıracağız.

DARBECİLERİN İLK HEDEFİ...

Milletin verdiği bu büyük mücadele bütün dünya halklarına bütün insanlığa önemli bir mesajdır. Hiçbir güç milli iradenin üstünde değildir. Halka rağmen varolmaya çalışan böyle karanlık yapılanmalar milli iradenin önünde diz çökmeye mahkumdur. Bunu 15 Temmuz bütün dünyaya göstermiştir. O gece darbecilerin ilk hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızı al aşağı etmek seçilmiş hükümeti devirmekti. Şükürler olsun ki bunu başaramadılar. Darbercilere milletimizle omuz omuza durarak karşı koyduk, darbecilere darbeyi vurduk.

DAHA BÜYÜK BİR İHANET YAŞANMADI

Daha önce bu kadar büyük bir ihanet yaşamadı bu millet. Üstelik FETÖ'cü hainler bu acıların hepsini bütün dünyanın gözü önünde bize yaşattılar. Bundan böyle bu asil millete hiç kimse böyle kötülükler yapamayacak.

Milletin oylarıyla işbaşına gelen Cumhurbaşkanı'nı al aşağı etmek isteyenler bu kardeşik ruhunu verilen bu mesajı iyi değerlendirmelidir.

YANGINLA MÜCADELE ŞEHİTLERİ

Yangınla mücadele çalışmalarında bugüne kadar 113 orman şehidimiz oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkenin bir karış toprağı için canını vermekle tereddüt etmeyen her cana minnet borçluyuz. Ülkemize katma değer üretmek için alın teri döken herkese şükran sunuyorum.
Burada uzun yıllardır görev yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve arkadaşlarının büyük başarısı var. 15 yılda ağaç servetimizi yüzde 30 arttırdık. Türkiye halen dünyada orman varlığını arttırabilen sayılı ülkelerden biri. İktidarımız döneminde toplamda 22 buçuk milyon hektera ulaşmıştır. Bu bir ülke için çok önemli başarıdır. Bu başarı sizindir ne kadar gururlansanız yeridir. Her ilde bir orman projesi başlattık. 2003'ten bugüne kadar 105 şehir ormanı kuruldu. Erozyonda mücadele ülkemiz dünyanın önde gelen ülkeleri arasındadır. Bu başarılı politikaların yanı sıra ormancılığa hizmet eden çalışanlarımızın payı çok büyüktür.

ORMAN İŞÇİLERİNİN SORUNLARI

Geçici orman işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Değerli kardeşlerim, sorununuzu en açık bir şekilde en yüksek perdeden buradan huzurumuza ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi bize düşen sizin sorunlarınızı torunlarına havale etmek değil çözmektir. Türkiye'de mevsimlik işçi geçici işçi, taşeron işçisi ve buna benzer kamuda var olan önemli.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI

Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda, gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimiz gerek 4C'liler, bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız."