BIST 9.720
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,76
GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan '15 Temmuz' konuşması

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz özel oturumuna katıldı.

Bir yıl önce bugün meydana gelen darbe girişimini anmak üzere Meclis bir araya geldi. Meclis'te 15 Temmuz'da yaşamını yitirenler anıldı. Toplantı başlamadan önce saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz özel oturumunda hazır bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki 15 Temmuz Özel Oturumu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasıyla başladı. Meclis Başkanı Kahraman'ın ardından Başbakan Binali Yıldırım konuşmaya başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında "Herşeyi affedin ancak, vatana ihanet edenleri asla affetmeyin diyen Hz Ali'nin sözünün gereğini yerine getiriyoruz. Bu caniler hak ettikleri en ağır cezayı hukuk içerisinde mutlaka alacaklardır." ifadelerini kullandı.

Yıldırım "15 Temmuz gecesi destanların en güzeli yazıldı. Bir geceye 10 senelik bir mücadeleyi sığdırıp bu toprakların hür ve bağımsız kalacağını bütün dünyaya haykırdı. O gece milletvekillerimiz parti kimliklerini bir kenara bıraktı hep beraber ülkemize sahip çıktı. Ölümüne milli irade nöbeti tuttu, bombaların altında Meclis'i terk etmedi.

Milletim de egemenliğini düşmanlara bırakmayıp o gece Meclis'ine ölümüne sahip çıktı. 15 Temmuz'un her yıl dönümünde de aynı ruhla bu çatı altında buluşulmalıdır. 1915'te Çanakkale'yi geçemeyenler, 2016'da İstanbul Boğazı'nı geçeceğini mi sandı? O halde siz kalleş oldukça biz daha çok kardeş olacağız. Siz kelepçeler vurdukça biz daha çok kenetleneceğiz.

Siz hain oldukça biz daha çok kahramanlar çıkaracağız. Onbeşlilerin torunları, 15 Temmuz'da dedelerine ne kadar da layık oldular.

Herşeyi affedin ancak, vatana ihanet edenleri asla affetmeyin diyen Hz Ali'nin sözünün gereğini yerine getiriyoruz. Bu caniler hak ettikleri en ağır cezayı hukuk içerisinde mutlaka alacaklardır." dedi.

Sitene Ekle