BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'a Pir Sultan Abdal Köprüsü önerisi!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın salı günkü grup toplantısında Alevilere yönelik verdiği mesajlarla ilgili konuşurken 3. Köprü’ye Pir Sultan Abdal’ın adının verilmesini önerdi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın salı günkü grup toplantısında Alevilere yönelik verdiği mesajlarla ilgili konuşurken hükümeti samimiyet konusunda uyardı.

Özel, 3. Köprü’ye Pir Sultan Abdal’ın adının verilmesini önererek “İşte o zaman o köprü, yerleşik devlet aklıyla Alevi vatandaşlar arasında bir gönül köprüsüne dönüşebilir” dedi.

"SOMUTLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi: 

“AKP, ‘muhalefeti anlıyoruz’ diyor ama bunu sözle yapıyor. Türkiye’yi eskisi gibi yönetip, ‘ben eskiden ders aldım’ demenin bir manası yok. Başbakan’ın konuşması manidardı. Alevilerle ilgili güzel şeyler söylüyor. Bir yandan da Yavuz Sultan Selim’i övüyor. Alevilerin çok önemli bir kısmı Yavuz’u Alevilere acı çektirmiş biri olarak görüyorlar. Somutlaşmaya ihtiyaç var. Bir darbe yapıldı diyorsanız ve bu darbeye meclis direndi diyorsanız, niye OHAL’e ihtiyaç duydunuz, neden KHK’lara sığındınız? Alevilerle ilgili olumlu sözlerinde samimiyse Başbakan gelsin o köprüye Pir Sultan Abdal adını verelim. Hacı Bektaş Veli’nin adını verelim. İşte o zaman o köprü, yerleşik devlet aklıyla Alevi vatandaşlar arasında bir gönül köprüsüne dönüşebilir."

"TÜRKİYE'NİN ŞEHİDİ OLMALI"

“15 Temmuz ruhu diye bir ruh yakalanacaksa, o sadece birbirimizin darbe karşıtlığını alkışlamakla olmaz” diyen Özel, “Abdullah Tayyip Olçok da Türkiye’nin şehidi olmalı, Berkin Elvan da Türkiye’nin şehidi olmalı. Çünkü 15 Temmuz öncesi davrandığın gibi davranmayacaksan, Gezi sürecinde de kendinde kusur göreceksin”

YILDIRIM: ADIMI ALEVİ BİR AİLE DOSTU KOYDU

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı'nda adının Alevi bir aile dostları tarafından konulduğunu açıkladı. 

Yıldırım, düzenlenen Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleriyle ilgili olarak, "Bugün Nevşehir de Hacı Bektaş Veli'nin anma toplantıları var. Kardeşliği, birliği, beraberliği hep söylemiş, milletin birbiriyle inanç farkı olmadan kucaklaşmasını sağlamıştır. Buradan Alevi kardeşlerimize selamlarımızı gönderiyoruz. Alevi, Sünni hep bir kardeşiz. Kavga edecek hiçbir şeyimiz yok, paylaşacak çok şeyimiz var" demişti.

Yıldırım, Erzincan'da doğup büyüdüğünü hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ben Alevi ve Sünnilerin bir arada yaşadığı bir ilden geliyorum. Çocukluğum orada geçti. Adım bile Alevi aile dostumuz, kardeşlerimiz tarafından konulan bir addır. Her zaman bu ülkenin her vatandaşını Alevisini Sünnisini birinci sınıf vatandaş olarak görmüş, ülkemizin kalkınmasında büyümesinde canla başla çalıştığına şahit olan biriyim. Bizi mezhep farklılıklarla, ideoloji farklılıklarla bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar geçmişte olduğu gibi asla ve asla başarılı olamayacak. Nevşehir'de bugün o etkinliklere Kültür ve Turizm Bakanımız katılacak, gereken mesajları paylaşacaklar"

"BİZİ BİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTILAR"

"Zaman zaman Sivas olaylarında, Başbağlar'da, Maraş'ta bu ve buna benzer bizi birbirimize düşürmeye çalışan girişimler oldu. Her seferinde milletimizin sağ duyusu galip geldi, bu asla bozulmayacak"