BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım: Tehlike geçmiş değil!

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminde 50 şehidin verildiği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat'ı ziyaret etti. Yıldırım, darbe girişimini, girişimden 15 dakika sonra yakın korumalarından ve vatandaşlardan öğrendiğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ'nün darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve çok sayıda özel harekatçının şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti, Cuma namazını polislerle kıldı.

Cuma namazının ardından Başbakan Yıldırım, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, darbe tehlikesinin geçmediğini ve 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekat Başkanlığı'nda 50 şehit verildiğini açıkladı.

Yıldırım, "Bu darbeyi 15 dakika sonra yakın korumalarımızdan, vatandaşlardan, eşimizden dostumuzdan öğrendik. Bunların şu anda önemi yok. Önemi olan şey biz tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz. Adaletle hareket edeceğimizi söyledik. İnce, titiz çalışmalarla bu yapı içerisinde yer almış ve devlete karşı suç işleyenler hedefimizdir. Masum vatandaşların böyle bir muameleye uğraması söz konusu değil. Gereken neyse yapılacak" ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

BURADA ARKADAŞLARIMIZIN HAZİN ÖYKÜSÜ VAR

"Hainlerin Türkiye Cumhuriyeti'ne birliğine, beraberliğine karşı hazırlık yaptığı günün haftasındayız. FETÖ terör örgütü mensuplarının, asker kılığındaki teröristlerin ülkenin, milletin bağımsızlığına karşı başlatılan bu hain girişimi sona erdirmek için hazırlık yapan 43 tane yiğidimizi, attıkları bombayla şehit ettiler. Az önce baktığımız bir çukurda bir helikopter bir enkaz haline geldi. Orada da 7 yiğit kardeşimizi şehit verdik. Toplam burada 50 şehidimiz var. Burada arkadaşlarımızın hazin öyküsü var. Güneydoğuda mücadelelerini yapmış arkadaşlardı. Onlar Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. Hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi onların bu kahramanlıkları sayesinde gerçek olmuştur. Onlar bizim yiğitlerimizdir. Onlar Türkiye'nin bekaası için canlarını ortaya koyan yiğitlerdi. 

"BUNDAN DAHA AÇIK BİR DELİL OLAMAZ"

Şu manzara bakın. Burası Suriye değil, burası Filistin değil, burası Ankara'nın kalbi ve vatandaşın dişinden, tırnağından artırarak verdiği füzeler, uçaklar, vatandaşın huzuru için çalışan polis kardeşlerin üzerine saldırıyorlar. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini, ne kadar insanlıktan çıktığını gösteren bundan daha açık bir delil olamaz. Bize delil delil diye ipe un serenlere şunu söylüyorum; bundan daha büyük delil var mı? Kendi halkını havadan ve karadan tarayan, bu ölüm makinelerinin, bu canilerin arkasında durmaktan vazgeçin. 

"SONUNA KADAR DİRENMİŞLERDİR"

Büyük bir bela, sizlerin ülkemize, çağrımıza, kulak vererek meydanlara inmeniz ve bu darbeci bozuntularına gözünüzü kırpmadan karşı durmanız bu darbenin bertaraf edilmesinde en büyük gücümüzdür. Polis teşkilatımız çok sınırlı imkanlarıyla bu orantısız güce karşı hayatlarını feda ederek sonuna kadar direnmişlerdir. Genelkurmay, Meclis, havaalanları, bütün kritik yapıları kurtarmak için canla başla çalışmışlar ve muvaffak olmuşlardır. 

"TEHLİKE BİTMİŞ DEĞİLDİR"

Ama tehlike bitmiş değildir. Vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Vatandaşın huzuru sağlanmıştır. Rehavete mahal yok. Uyanık olacağız. İntikam duygusuyla harekete geçmeye çalışan çılgınlar olabilir. Bilgi kirliliği var. Bunun da maksatlı olduğunu gözardı etmeyelim. İnsanları korkuya, paniğe sevk edip başka planlara kalkışmaya kalkmak isteyenler olabilir. Vatandaşlar resmi göreblilerin açıklamalarına itibar etmeli. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLER GÜNÜ OLARAK KABUL EDİLDİ

Türkiye intikamla hareket etmez. Adaletle davranılacak ama yapılanların hesabı sorulacak. Yapanlar teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar ve hak ettikleri cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız sakin olsun, hükümetimiz olaya hakim. Provakasyona meydan vermeyelim, demokrasi nöbetine kardeşlik içinde, parti görüş farkı koymadan devam edelim. 15 Temmuz şehitler günü olarak kabul edildi. 

BUGÜN ARTIK TEMİZLİK GÜNÜDÜR

Cümle alem biliyor ki bu alçakça bir darbe teşebbüsüdür. Büyük Türk milleti, bağrından çıkardığı polis teşkilatı, gerçek askerleri, subayları gerekli mukavemeti göstermiştir. Bu alçak girişimi sonlandırmıştır. Asker kılığındaki FETÖ'cü çeteleri, terör elemanlarını, askerlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle karıştırmamamız lazım. Her kurumda yanlış yapılar olabilir. Bugün artık temizlik günüdür. Bu şebekelerin devlet içinden temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Halkın gücü karşısında, tank gücü hiçbir şey yapamamıştır, iman gücü isyan gücünü yenmiştir. 

ÖNEMLİ OLAN SONRA NE YAPTIĞIMIZDIR

Bu olayın yaşanmasında meydana gelen kurumsal veya kişisel zafiyet varsa bunlara da bakılacak. Bunların da çalışmaları yapılıyor. Acil konumuz en ufak binde bir bile ihtimali ortadan kaldırmak, milletin rahat uyku uyumasını sağlamak. Gereken neyse, bütün iddialar incelenecek, gereği yapılacak. Cumhurbaşkanımız da biz de olayın başlangınıcı söyledik. Önemli olan haberimiz olduktan sonra ne yaptığımızdır.

MEMLEKETTE HİÇBİR ŞEYİN SIKINTISI YOKTUR

Terör örgütü yaptığı marifetlerle sonuç alamayınca, dedikodular yayıyorlar. Şeker karaborsa, bilmem ne, memlekette hiçbir şeyin sıkıntısı yoktur. Asla ve asla böyle bir işe tevessül etmesinler. Fırsatı ganimete çevirmeye çalışan soysuzlara da meydan verilmeyecek."