BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.425,19
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım: PKK'da panik havası var

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'de konuştu. PKK'ya karşı taaruz taktiği uygulanacağını söyleyen Yıldırım, örgütte büyük bir panik havası olduğunu kaydetti.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelede savunmada değil taaruz taktiği uygulanacağını söyledi. Yıldırım, alınan önlemler sayesinde dağa çıkma oranının yüzde 87 azaldığını ifade etti. Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz iddialarına ise sert tepki gösterdi.

Binali Yıldırım, dün TRT Haber'de Erhan Çelik'in sorularını cevaplıyor. Yeni anayasayla millet ile hükümetin kucaklaşacağını, ülkede yüzde 30'larla 35'lerle hükümet kurulamayacağını söyledi. Yıldırım, PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında bilgi verirken de örgüt içinde büyük bir paniğin yaşandığını ifade etti. Yıldırım şöyle konuştu:

"Son bir yılda aldığımız kararda terörle mücadele konusunda savunma değil taaruz taktiği uygulanacak. Yaz kış demeden her yerde peşlerinden gidiyoruz. Şu anda bir panik hali var. Dağa adam çıkaramıyorlar. Yüzde 87 oranında dağa çıkış azaldı.

"15 TEMMUZ KONTROLLÜ DARBEYDİ SÖZLERİ"

Yani biz bile bile insanları ölüme mi gönderdik? Onu mu demek istiyor Kılıçdaroğlu? Bu akla izana uyar mı? Aklı başında bir adam bunu söyleyebilir mi? Eğer bunu söylüyorsa açıkça bunu ispat etmesi lazım. Neye dayanarak söylüyorsun, kardeşim? Hangi ülkenin yöneticisi, milletini göz göre göre ölüme gönderir? Senin bu alçaklardan ne farkın kaldı. Şiddetle kınıyorum, şiddetle reddediyorum. Bu iddiasını da Sayın Kılıçdaroğlu'nun ispata davet ediyorum.

"CHP SÖYLEDİKLERİNİ UNUTUYOR"

Bunu eleştiren CHP, 1990'lı yıllarda Meclis'te 600 milletvekili olsun demiş. O zaman nüfus 59 milyon civarında. Bir iddiada bulunurken bunun bir aslı olacak. CHP, geçmişi unutuyor 1995'te yaptığını unutuyor, bugün buna karşı çıkıyor.

"MİLLET İLE HÜKÜMET KUCAKLAŞIYOR"

Artık hükümete vatandaş sandıkta güvenoyu verdiği için zaman kaybı yok. İç politikada dış politikada kararların hızlı alınmasını getiriyor. Millet ile hükümet kucaklaşıyor. Öyle yüzde 30-35'lerle hükümet kurulmuyor. Yüzde 51 almayan kimse iktidara gelemiyor. Bu millet ile hükümeti kucaklaştırıyor. 

"ÇİFT BAŞLILIK OLMAYACAK"

Vesayet odakları milli iradeye dil uzatamayacak. İkide bir sokak gösterileri ikide bir darbe muhtıraları olmayacak. Çift başlılık olmayacak, kararlar hızlıca alınacak."

Erdoğan'dan CHP'li vekile: Gerizekalı!

Binali Yıldırım'dan bedelli askerlik sorusuna net cevap