BIST 8.988
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.277,21
POLİTİKA

Başbakan Yıldırım 'güzel haber vereyim' deyip açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy'de bir otelde düzenlenen programda Alevi kanaat önderleri ile bir araya geldi. Yıldırım, 'Artık irfan merkezleri ve cemevlerinin statüsünü tartışma alanından çıkarmaya karar verdik' açıklaması yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da bir araya geldiği Alevi kanaat önderleri ile bayramlaşma programında, "Güzel bir haber vereyim. Geçen yıldan itibaren dağa çıkışlar neredeyse bitme noktasına geldi. Çünkü ay yıldızlı bayrağımız yurdun her köşesinde dalgalanıyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Dersim'de yaşananlara ilişkin olarak, "1938 Dersim, büyük bir acıdır. Dersim'le bu ülke yüzleşmelidir, çok açık söylüyorum. Hiçbir yanlışın arkasında durmak gibi bir lüksümüz yok" ifadesini kullandı.

"BUNU YAPANLAR İNSAN DEMEKTEN UTANIYORUM" Başbakan Yıldırım, Sakarya'da bacakları kesilen yavru köpeğin ölümü hakkında ise şu ifadeyi kullandı: "Bunu yapanlara insan demekten utanıyorum. Bu kadar zalimlik olur mu? O da bir can taşıyor."

FETÖ ELEBAŞININ İADE EDİLMEMESİ Başbakan Yıldırım ABD'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmemesini ise "Bu FETÖ niye verilmiyor biliyor musunuz? Bazı şeylerin ne olduğu ortaya çıkacak, bundan endişe ediyorlar, onun için vermiyorlar." sözleriyle değerlendirdi. 

Sitene Ekle