BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.427,71
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım: Bu millet bu oyunu bozar

AK Parti Genel Başkanı Batman'da Adalet Caddesi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Yıldırım, 'Milletin yapacağı anayasadan korkanlar. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi hayır kampanyası için çalışıyor" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, referanduma 25 gün kala çalışmalarına devam ediyor. Binali Yıldırım Batman'da konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, referandum mitinginde vatandaşlara seslendi. Başbakan konuşmasını bitirirken 3 kere Kürtçe "evet" anlamına gelen "erê" dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan detaylar: "Batman'ı cazibe merkezi yapıyoruz, Batman fabrikalarıyla daha da büyüyecek. Yeni iş alanları ortaya çıkacak" dedi. 

Başbakan Yıldırım, Batman mitingindeki vatandaşlara "16 Nisan'da tarihi bir karar vereceğiz. Ülkemiz üzerine hesap yapan tezgah kuranlara bir tokat daha vurmaya hazır mısınız? diye seslendi. 

"ANAYASAYI SİZ YAPACAKSINIZ"

"Anayasa'yı siz yapacaksınız 16 Nisan'da vereceğiniz destekle bunun kararını vereceksiniz" diyen Binali Yıldırım, "Biz milletin efendisi değil hizmetkarı olduk, bu anlayışla Batma'ı bağrımıza basıyoru" dedi. 

"16 Nisan'da herkes susacak siz konuşacaksınız, sandık sizin, karar sizin" diyen Başbakan Yıldırım, 'Gün birlik günündür, beraberlik günüdür bu ülke bu bayrak hepimizin" dedi.

           

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, konuşmasında  "Milletin yapacağı anayasadan korkanlar şimdi kol kola girdiler. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi 'hayır' kampanyası için çalışıyor. Bunları gören Avrupa da boş durmuyor. Avrupa da onlara katıldı. İstediğiniz kadar beraber olun, ne yaparsanız yapın, bu millet bu oyunu bozar." diye ekledi. 

"16 Nisan'a Batman'da evet mührünü basıyor muyuz" diyerek destek isteyen Başbakan Binali Yıldırım, 'evet mührünü basarak, sandıkları patlatıyor muyuz" diyerek mitingte toplananlara hitap etti. Binali Yıldıırm, konuşmasını üç kez Kürtçe 'eri' (evet) diye seslenerek tamamladı. 

"ÇETE KARDEŞLİĞİ YAPIYORLAR"

Hayır cephesindeki şer odaklarıyla ele ele verenleri görün artık. Bunlar  Türkiye'yi o eski günlere getirmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Bunlar tıpkı  12 Eylül'de olduğu gibi bir kez daha yanyana geldiler, kafa kafaya verdiler. Kurulan tezgahı  Batman görür mü? Buradan şer odaklarına sesleniyorum. Halkın iradesine ipotek koyamazsınız. İşte  Batman burada, ayyıldızlı bayraklarla size en güzel cevabı veriyor.

"HDP'YE BİR ŞANS VERDİNİZ AMA..."

Geçmişte  Batman'ı il yaptılar, plaka verdiler öylece bıraktılar. Onlar  Ankara'da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken  Gercüş'ün,  Hasankeyf'in geleceği onları çok ilgilendirmedi. Onlar  Ankara'da hukuk terazisine taş koyanlardı.  Batman'daki vatandaşları hissetmediler.  AK Parti ise  Batman'ı  Türkiye'nin geleceğine hazırlamak için çalıştı. Batmanlılar'ın yüzünün gülmesi için çalıştı. 7 Haziran'da HDP'ye bir şans verdiniz, deniz ki, "Artık çözüm olsun kardeşlik olsun". Ama onlar bu şansı kullanamadılar.  Kandil'in emrine girdiler, çukurlar kazdılar, hendekler kazdılar, geleceğimizi, gençlerin geleceğini kararttılar.

"KÜRTLÜĞÜNÜZLE, ARAPLIĞINIZLA GURUR DUYUN"

Buradan söylüyorum Kürtlüğünüzle, Araplığınızla, Türklüğünüzle iftihar edin. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ayyıldızlı bayrağımızla,  Türkiye Cumhuriyeti'yle, devletimizle gurur duyun. Kaderimiz, tasarımız, geleceğimiz birdir bizim. Bizim siyasetimiz çamur, çukur siyaseti değil eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Ben Bakan'den  Batman'a geldiğimde havalimanının halini çok iyi hatırlıyorum. Barakanın altında, yağmurun altında saatlerce insanların nasıl bekletildiğini hatırlıyorum. Orada söz verdim, "Batman'a en güzel havaalanı yapacağız" dedim. Yaptık mı? Bu çukurcu, hendekçi belediyeler çevre yoluna karşı ne kadar engel çıkardılar. Ama şimdi artık onlar yok! Görüyorsunuz  Batman pırıl pırıl oluyor. Yeşilliğiyle, sokakların temizliğiyle, altgeçit, üstgeçitleriyle  Batman her gün daha da güzelleşiyor.

"BATMAN'A BÜYÜK MÜJDE"

300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini de  Batman'a kazandıryoruz. Batman-Bitlis karayolunu bitiriyoruz. Gençlere yeni iş alanları ortaya çıkacak.  Batman'da bir milyar 200 milyonluk yatırım için müracat oldu. Büyük müjdeyi veriyorum.  Batman'ı cazibe merkezi haline getiriyoruz. Size yeni iş imkanları sunuyoruz. Her şey daha güzel olacak merak etmeyin. Bu bölücü alçaklar kardeşliğimizi bozamayacaklar."