BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım bir ilk olsun dedi ve...

Başbakan Binali Yıldırım, Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc tarafından onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada Vietnamlı mevkidaşı Nguyen Xuan Phuc'yu Türkiye'ye davet etti.

Abone ol

Singapur ziyaretinin ardından Vietnam’a geçen Başbakan Binali Yıldırım, başkent Hanoi’de temaslarına devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım, Vietnamlı mevkidaşı Nguyen Xuan Phuc ile görüştü.

İkili olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ile Vietnamlı mevkidaşı Phuc heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.
Görüşmede iki ülke ilişkileri ele alındı. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada  Nguyen Xuan Phuc'yu, "Türkiye'yi ziyaret eden ilk başbakan olmanızı isteriz" diyerek  Türkiye'ye davet etti.

Başbakan Yıldırım Vietnam'da! 39 yıl aradan sonra bir ilk

Ziyaretin Türkiye- Vietnam ilişkilerinde çığır açacağını vurgulayan Yıldırım şunları söyledi: Derinlik ve çeşitlilikten duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Siyasi işbirliğimizin daha da gelişmesi iki ülke arasındaki ortaklığın temellerini de güçlendirecek ve bu arada her iki ülke halkının refahının gelişmesine de katkıda bulunacaktır. Önemli bir stratejik ortak ve ticari ortak olarak gördüğümüz Vietnam'la ticari, ekonomi, turizm ve kültür alanında ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz.

"SİZİN DE TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDEN İLK BAŞBAKAN OLMANIZI İSTERİM"

Gelecek yıl diplomatik ilişkilerimizin 40. yıldönümünü kutlayacağız. 40. yılda Vietnam - Türkiye arasında kültürel faaliyetlerin daha da yoğunlaştırılmasını ve 2018'in Kültür Yılı olmasını teklif ediyorum. Vietnam'a yaptığımız bu ziyaretin ikili ilişkilere çığır açacağını belirtmek isterim.Sayın Başbakan, sizin de Türkiye'yi ziyaret eden ilk Başbakan olmanızı isterim, Sizi de bu vesileyle Türkiye'ye davet ettiğimi belirtmek isterim."