BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL

Arınç'a göre bu isimler yargılanabilir

Sivas davasının zaman aşımına uğrayarak sonuçlandırılmasına bir yorumda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas Katliamı davasındaki zamanaşımını değerlendirirken tartışma yaratacak bir öneride bulundu.

"Bu katliam gibi feci olayda kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında bir soruşturma başlatılıp, bunlarla ilgili bir yargılama yapılabilir'' diyen Arınç, "Dönemin hükümet yetkilileri yargılansın" dedi. 

Peki Sivas Katliamı'nın gerçekleştiği 2 Temmuz 1993'te Türkiye'yi kimler yönetiyordu. 

Sivas Katliamı olduğunda iş başında DYP-SHP koalisyonu vardı. Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel yardımcısı ise SHP lideri Erdal İnönü'ydü.

Bakanlar Kurulu'nda ise aralarında Tansu Çiller, Ömer Barutçu, Cavit Çağlar'ında bulunduğu dönemin önemli siyasi isimleri vardı. İçişleri Bakanlığı'nda ise Mehmet Gazioğlu bulunuyordu.

İŞTE ARINÇ'IN BU İSİMLERİ HEDEF GÖSTEREN O SÖZLERİ

Arınç, zaman aşımından dolayı düşen Sivas Madımak Davası ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Dönemin Valisinden, İçişleri Bakanı'ndan, hükümetten sorumlu kişilerden ve olay sırasında görüşmeler yapıldığı iddia edilen kişilerden, olaya kayıtsız kalanlardan, bu olayın sonuçlanmasında şu veya bu şekilde katkısı bulunanlardan, kimlerse o kişiler, onlar hakkında bir soruşturma yapılarak, asli fail olmasalar bile olaya dolaylı olarak sebebiyet verdiği iddia edilen kişilerin yargılanması da bence bu yargılamadan daha önemlidir. Dolayısıyla savcılarımızın, bu iddia üzerine bir soruşturma yapmasında ben şahsen fayda görüyorum."