BIST 9.574
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,11
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ, KÜLLİYE AÇILIŞINDA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de camilerin çokluğundan şikayet edenler olduğunu ifade ederek, “Ama bilmenizi isterim ki bütün ca...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de camilerin çokluğundan şikayet edenler olduğunu ifade ederek, “Ama bilmenizi isterim ki bütün camiler milletin gönül hazinesinden yapılıyor” dedi.
Tokat’ın Almus ilçesinde hayırsever Hamdi Güler tarafından yaptırılan ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın katılımıyla yapılan açılış töreninde konuşmalar uzayınca cuma namazı yaklaşık 15 dakikalık gecikmeyle kılındı. Yaklaşık 2 yılda yapılan ve 8 milyon TL’ye mal olan 6 bin metrekare alan sahip olan Fatımatul Zehra Külliyesi’nin açılışında hayırsever Hamdi Güler’in yaklaşık yarım saat süren konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, ezanı gecikmeli okutup namaz kılabileceklerini kaydetti. AK Parti İstanbul Kadınlar Kolu Başkanı Özlem Zengin Topal konuşmasının ardından Vali Mustafa Taşkesen kısa bir konuşma yaptı. Son olarak kürsüye gelen Bozdağ, hayırseverlere gönülden teşekkür ederek, “Nerede bir cami yapan varsa yapan hayırsever vatandaşlarımızdır. Türkiye’de camilerin çokluğundan şikayet edenler var. Ama bilmenizi isterim ki bütün camiler milletin gönül hazinesinden yapılıyor. Devletin bütçesinden yapılmış camiler neredeyse yok denecek gibidir. Devam eden inşaatlara kısmi destekler vardır. Ama bütün camileri yapan mamur eden her zaman haklımız olmuştur” diye konuştu.
Bozdağ, camilerin bulundukları diyarın İslam diyarı olduğunun şahidi olduğunu ifade ederek, “Nerede bir mabet varsa orda Müslümanların yaşadığına o mabetler tanıklık ediyor. Ezanların açıkta okunması bizim bağımsızlığımızın da şiarıdır. İstiklal Marşına camileri mabetleri koyan, mabetlerin minarelerinden okunan ezanı koyan başka bir millet var mı bilmem. Ama Türk milletinin İstiklal Marşı’nda mabet var. İslam’ın özü mesafesinde olan ezan var. ‘Ebedi yurdumuzun üstünde inlemesini’ şiar edinen büyük bir temenni, dua var” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ezan okunurken külliyenin açılışı yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve beraberindekileri açılış sonrasında Cuma namazını külliyede kıldı.
(İHA)