BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.422,82
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yardımcısı Akdağ llk kez açıkladı: Atık suda arayacağız

Başbakan Yardımcısı Akdağ, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerdeki atık sularda, uyuşturucu ya da uyarıcı maddeleri izlemeye başlayacaklarını söyledi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, atık sulardan uyuşturucu analizi yapacağını açıkladı.

CNN Türk'te katıldığı programda uyuşturucu ile mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Akdağ, "Atık sulardan uyuşturucu analizi yapacağız. Şu anda konu çalışılıyor. Adana'da yapıldı. İstanbul, İzmir, Adana, buna benzer şehirlerimizde izlemeye başlayacağız." dedi. Akdağ 191 uyuşturucu ile mücadele hattının 24 saat aranabileceğini belirtti.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE GRUPLARI

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu" kurmak üzere olduklarını, bunun altında "uyuşturucu", "sigara", "alkol" ve "teknoloji" bağımlılığıyla mücadele grupları oluşturacaklarını kaydetti.

SİGARA KULLANIMINDA ARTIŞ

Başbakan Yardımcısı Akdağ, sigara kullanım oranının alınan tedbirlerle yüzde 32'lerden 27'lere düştüğünü ancak yeniden 30'a çıktığını belirterek, "Alınan tedbirlerle daha da inecek. Kontrol etmek zorundayız." dedi.

ANTİDEPRESAN KULLANIMINDA PATLAMA MI VAR?

Bu geçmişte çok konuşuldu. Bu aslında yok. Farkındalık artınca ilaç kullanımı da artıyor. Geçmişte doktora gitmezlerdi. Ya fark etmezlerdi, ya da doktora gitmezlerdi. Şimdi insanlar psikoloğa gitmekten çekinmiyorlar, fırsatları çok genişlettik. Artışlar bundan kaynaklanıyor. Yüksek şehirleşme, dünyada depresyonla yükün bize artırdığını gösteriyor. Bazıları kullanılan ilaçlarda gidiyor. Elbette bugün diyabet ilacı da geçmişe göre fazla kullanılıyor.