BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  DÜNYA

Başbakan Yakalandınız kaçın demiş

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, Yolsuzluk Operasyonu'nu kendi penceresinden yazdı. Watergate Skandalı ile ilişkilendirdi, tepkisizliği yadırgadı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, 17 Aralık Soruşturması'nı kendine göre yorumladı. Özkök, yaşananları meşrebine göre izah ederken, Başbakan'ın yolsuzlukların ortaya çıkmasından sonra Bakanları'na bir nevi, "Yakalandınız, kaçın" dediğini iddia etti. 

, Polis Operasyonu üzerine yaşananların rutin ve normal bir şeymiş gibi görülmesini eleştirdi. İktidar'ın Watergate Skandalı etkisi yapması gereken yolsuzluklar için sakinliğini tasvir eden Özkök, "Basını sindirdik. Yargı benim yargım, polis benim polisim, eh MİT de benim MİT'im. Nasılsa bana bir şey olmaz" mantığıyla hareket ettiğini savundu. 

BAŞBAKAN'IN KORUMA KALKANI "MİT"
Özkök'ün yazısındaki o çarpıcı pasaj şöyle: 
"Skandal, raporun sonundaki 'Sonuç ve değerlendirme' bölümünde...
Gazetelerin rapordan tırnak içinde aktardıkları ifadeler şöyle:
'R.Zarrab'ın bakanlar Zafer Çağlayan ve Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması halinde, söz konusu hususların hükümet aleyhinde kullanılabileceği değerlendirilmiştir.'
Sizce bu değerlendirmelerin anlamı nedir? 
MİT, Başbakan'a alanen, bakanlarınız bu trafik içinde, tedbir almazsanız, bu aleyhinizde kullanılabilir, tüyosu veriyor.
Daha da açık yazayım: 'Tedbir alın yoksa başınız derde girer' diyor.
Bunun adı 'Suçu örtmek ve delil karartmak' değil de nedir Allah aşkına...
Devlet adabını bilen biri çıkıp da bana şunu açıklasın:
'Türkiye Cumhuriyeti İstihbarat Teşkilatı'nın görevleri arasında, Başbakan'a böyle 'koruyucu kollayıcı, özel bir servis' yapma konusu var mıdır?"

...