BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan hükümlülere müjde

Erdoğan'ın Pazar günü açıklayacağı hükümlülerle ilgili bu yeni değişiklikbüyük yankı uyandıracak

Abone ol
Başbakan Erdoğan, cezaevi koşulları ile ilgili olarak "Mahkumlar, eşleri ile cezaevi dışında 24 saat özel bir odada kalabilecek" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan, NTV ve Star TV'den ortak yayınlanan ''Başbakan Erdoğan ile Özel'' adlı programda soruları yanıtladı. 

Başbakan Erdoğan, cezaevi koşulları ile ilgili olarak "ben size yeni bir şey söyleyeceğim. Belki bunu magazin olarak değerlendireceksiniz. Nasip olursa, bu yeni dönemde, Pazar günü açıklayacağım şeylerden bir tanesi budur, o da şu; içerideki mahkumlarla ilgili olarak, belki buna tutukluyu da katacağız. Görüşmelerde belli sürelerde eşler birbirleriyle, diyelim ki 24 saat, cezaevi dışında belli yerlerde hazırlanmış odalarda görüşebilecekler. Türkiye'de böyle bir uygulama yok, ilk defa bu uygulamayı biz başlatacağız. Yani eşiyle bir araya gelme imkanını vereceğiz ki aile görüşmesi olarak böyle bir adımı atacağız. Bu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olanlar için bile geçerli olabilecek, yeter ki o süre içinde onlar, oradaki şartlara uygun hareket etmiş olsun. Oradaki ağlama vesaire bunların hepsi anlık, oradaki verilen kararın neticesindeki tablolardır, doğaldır, duyguların dışa vurulmasıdır. Bunu o şekilde değerlendiriyorum'' dedi.