BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan büyükelçiye jet yanıt

Başbakan Erdoğan, Bakü'den döner dönmez gazetecilerin karşısına çıktı. Sorular arasında ABD ile istihbarat paylaşımı da vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İŞTE ABD BÜYÜKELÇİSİNİN TARTIŞMA BAŞLATAN O SÖZLERİ... TIKLAYIN

Ricciardone’nin "Türkiye’ye, Bin Ladin’i yakalamak için uyguladıkları yöntemi de içeren yeni bir öneri getirdik" sözlerini yorumlayan Erdoğan, tekliften pek de memnun kalmamış olacak ki “Birisi evde, öbürü dağın mağaralarında" yorumu yaptı.

Erdoğan, ABD büyükelçisinin anlık istihbarat paylaşımı ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirirken, anlık istihbarat paylaşımının George W. Bush döneminden beri yapıldığını hatırlatırken, Bin Ladin'in öldürülmesiyle, terör örgütüyle mücadelenin kendi şartları içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben de açıklama metnini aldım. Bu açıklamadan hareketle bizim sayın Bush döneminde bölücü terör örgütüne yönelik istihbarat paylaşımında, anlık paylaşıma geçiş kararımız var. Öyle istihbarat süreci olurdu ki 1 ay sürerdi. O günden bugüne anlık istihbaratı daha da ileri taşıma gayreti içerisine girildi. Kendilerinin Bin Ladin'le ilgili çalışması kendi şartları içerisinde değerlendirilir. Bizim terörle mücadelemizde kendi şartları içerisinde değerlendirilir."