BIST 9.708
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA

Başbakan posta koyarsa vali bunu yapar!

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, seçmeli Kürtçe dersi öğretmenliği yapabilecek 900 kişinin hazır olduğunu ancak bu kişilerin tayinleri ve atamalarının yapılmadığını kaydetti.

Abone ol

Hükümet yetkililerinin bu atamaların yapılacağını defaatle söylediklerini belirten Tan, "Hükümet, bu iş olmasın noktasında" görüşünü savundu.

AKP'NİN TAKTİĞİ HEP AYNI

Hükümetin her mevzuda "yapıyormuş, ediyormuş" gibi davrandığını öne süren Tan, "Darda kaldığı zaman bir paket açıklıyor ama kırıntı kabilinden sayacağımız değişiklikler ve haklar bile bir müddet sonra hiçleştiriliyor, içi boşaltılıyor. Taktik baştan beri aynı; elinden geldiği kadar az ver, elinden geldiği kadar geç hak tanı, elinden geldiği kadar anlamsızlaştır" diye konuştu.

Bugün de aynı taktiğin uygulandığını ifade eden Tan, "Lütfen biraz ciddi olun ve verdiğiniz sözlerde durun" ifadesini kullandı.

İYİ BİR ADIM AMA YETMEZ 

Tan, bir soru üzerine andın kaldırılması ve özel okullarda Kürtçe eğitimin iyi bir adım olduğunu ama yetmeyeceğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasadan caydığını savunan Tan, "Başbakan çamura yatmış, yeni anayasayı rafa kaldımış, CHP ile MHP'yi bahane etmiştir. Toplumun önüne kırıntılar atmıştır. MHP ve CHP ile uzlaşma olmadı diye, utanmasalar 1982 anayasasının üzerinde 2013 yazıp getirecekler. Haklarımızı CHP ve MHP'ye rehin veremeyiz" dedi.

Tan, Suriye tezkeresinde ret yönünde oy kullanacaklarını söyledi.

BAŞBAKAN POSTA KOYARSA VALİ BUNU YAPAR 

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın bir gazeteciye yönelik ifadeleriyle ilgili bir soruya Tan, "Başbakan telefon açıp gazete patronlarına posta koyarsa, vali de bunu yapar. İmam ile cemaat meselesi" karşılığını verdi.