BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan Kuzu'yu feda mı etti?

Mülkiye'de protesto edilen siyasetçilerden biri olan CHP'li Batum yumurtalı eylemin şiddet eylemi olmadığını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, ''Sayın Başbakan öğrencilere karşı girişecekleri baskı hareketlerini meşrulaştırmak için Burhan Kuzu'yu feda etti'' dedi.

Batum, Edirne'de CHP İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Türkiye'de hükümetin yapay gündemler oluşturulduğunu ifade eden Batum, ülkenin gerçek sorunlarının gözardı edildiğini öne sürdü. Dünyanın her tarafında öğrenci olaylarının yaşandığını anlatan Batum, şunları söyledi:

''Öğrenci olayları İngiltere, Yunanistan ve Fransa'da da oluyor. Bizde böyle olaylar olmuyor, yumurta atılıyor. Bunun üzerine biz Sayın Başbakan'ı televizyonlarda izliyoruz. Sayın Başbakan 'Bu olaylar sadece Türkiye'de oluyor, Ergenekon yapıyor bunları' diyor. Biz Sayın Başbakan'ın yalan söyleyeceğine ihtimal vermediğimiz için, herhalde Sayın Başbakan televizyonları izlemiyor diyoruz. Sonra da başka bir şey düşünüyoruz demek ki bunların kafasında farklı şeyler var diyoruz.''. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik yumurtalı protestoya da değinen Batum, şunları söyledi:

''Ben o gün oraya gittiğimde bana dekan yardımcıları ve toplantıyı düzenleyen arkadaşlar dediler ki 'küçük bir grup sizi protesto edebilir. Ancak öğrencilerin tamamı Burhan Kuzu'yu protesto edecek' Bende etsinler dedim. Burhan Kuzu 3-5 şemsiye ile her şey hazır bir şekilde oraya geldi. Peki Kuzu, oraya yumurta yemek için mi gitti? Bence hayır. Sayın Başbakan öğrencilere karşı girişecekleri baskı hareketlerini meşrulaştırmak için Burhan Kuzu'yu feda etti. Çünkü Türkiye'de herkes susturuldu. İş adamlarını, medya patronları, herkesin üzerinde baskı kurdular. Memurları dövdüler. Şu anda doğrudan ekonomiyle ilişkisi olmayan tek kesim gençlerdi. Bu yüzden de geçler protestoya başladı. Pankart açan gençlere hapis cezası verildi. Anadolu ve Bahçeşehir üniversitelerinde öğrenciler dayak yedi. Hükümet dövdü olmadı, baskı yaptı olmadı. Bunun üzerine hükümet bir plan yaptı. Bu planında mağduru Burhan Kuzu oldu. O yüzden Başbakan Kuzu'yu feda etti. Sayın Başbakan'ı bu oyunlarında yalnız bırakacağız. Başbakan ağzı burnu kırılan çocuğun ve çocuğunu düşürecek ölçüde dövülen kızın hesabını verecek.''

Batum, konuşmasının ardından basına kapalı olarak partililerle toplantı yaptı. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat da katıldı.