BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başbakan kızdı onlar Bitlis'e koştu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otel sahiplerine yönelik sert eleştirisi Bitlis ve Muş'a yaradı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bitlis ve Muş'ta otel yapılması çağrısı üzerine, bazı yatırımcılar harekete geçti. Kente otel yapmak isteyen Bitlisli iş adamı Sedat Kahyaoğlu, Vali Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, üç yıldızlı otel projesi ile ilgili bilgi verdi.

Vali Yılmaz, Bitlis şehir girişindeki Batarya Kavşağı'ndan Üçyol mevkisine kadar yeni şehrin hızla geliştiğini ve burada daha güzel ve modern bir şehir kurulacağını bildirdi.

Şehrin eski yerleşim alanlarının tarihi dokusunun korunacağını ifade eden Yılmaz, ''Bitlis'te yeni bir merkez oluşturmak istiyoruz. Bitlis, Batarya Kavşağı'nda, hükümet konağı, adliyesi ve alışveriş merkezleriyle ikinci bir şehir olacak. Üçyol mevkisinde de ayrı bir yerleşim birimi kurulacak'' dedi.

Sedat Kahyaoğlu'nun yapacağı otelle, hükümet konağı ve adliye arasında 200 metre mesafede bulunacağını bildiren Yılmaz, Belediyenin de aynı bölgede iş merkezi ve otel yapacağını açıkladı.

Kahyaoğlu'nun, Batarya Kavşağı'ndaki Adabağ Alışveriş Merkezi'nin yakınına yapmayı planladığı otelin 3 yıldızlı, 72 odalı ve 140 yataklı olacağını ifade eden Yılmaz, otelde her katta iki adet olmak üzere 8 süit oda bulunacağını söyledi. Yılmaz, ''Otelin üst kısımında açık, kapalı kafeteryalar ve lokanta olacak. Otelde toplantı ve düğün salonu yer alacak. Otelin ilimize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

10 DÖNÜMLÜK ARAZİ

Bitlis Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Bitlisli iş adamı Zeki Peker'in de kente otel yapacağını bildiren Yılmaz, Peker'e 10 dönümlük arsa göstereceklerini dile getirdi.

Tatvan'daki Özel Can Hastanesi sahibi Cemal Elmas'ın da Tatvan'ın çıkışında Van gölü kıyısında 35 dönüm arsaya 4 veya 5 yıldızlı otel yapacağını ifade eden Yılmaz, Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Budaklı kaplıcasında da bir termal otel yapılmasını planladıklarını ve bunun için girişimcilerin bulunduğunu söyledi.

Otelin projesini, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından çok önce hazırladıklarını açıklayan Kahyaoğlu, temeli 15 Nisan'da atacaklarını ve kasımda tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.