BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  POLİTİKA

Başbakan, Kılıçdaroğlu'nu FETÖ ile vurdu

Başbakan Binali Yıldırım CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenerek 15 Temmuz konusundaki ifadelerini eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak referandum kapsamında ziyaretlerine devam ederken Osmaniye'de yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ imâsıyla yüklendi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün Osmaniye'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. İşte Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan detaylar: 

''Türkiye için en uygun yönetim sistemini planladık. Bundan sonra devletle millet arasına hiç kimse giremeyecek. Vesayetçilere, darbecilere, kumpasçılara artık ekmek yok. Devlet, milletine artık tehdit olmayacak.''

''PATRON MİLLET''

''27 Mayıs'ta bugün 'hayır' diyen CHP devreye girdi, milletin seçtiği Menderes'i silah zoruyla alaşağı etti. O sistem 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı getirdi. Bundan sonra patron sadece millettir. Hükümet sandıkta kurulacak, güvenoyu sandıktan çıkacak. Hükümet daha hızlı karar alacak, bürokrasi azalacak, ekonomi büyüyecek.''

''TÜRKİYE ŞAHA KALKACAK''

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sİstemi ile Türkiye şaha kalkacak. 14 yıldır hizmet ediyoruz ama bir yandan da şeytan taşlamakla meşgulüz.

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu da bizi aradı. Bunun bir darbe olduğunu ve yanımızda olduğunu söyledi.

Ama sonra ne olduysa çark etti ve “bu bir kontrollü darbe” demeye başladı.

Ne demek istiyorsun Kılıçdaroğlu? Fetö alçaklarını korumak kollamak sana mı düştü.

"BİR DİYET BORCUN MU VAR?"

Ne diyor Kılıçdaroğlu: “15 Temmuz kontrollü darbeydi.”

Geç bunları geç. Sana mı düştü FETÖ’ye sahip çıkmak. Bir diyet borcun mu var Kılıçdaroğlu? Onu açıkla. Dengesini yitirdi, motor su kaynatıyor, şanzıman dağılmış vaziyette."