BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN İKİYE BÖLÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Bulgaristan’da yapılacak seçimler öncesi Türkleri temsil eden H...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Bulgaristan’da yapılacak seçimler öncesi Türkleri temsil eden Haklar ve Özgürlükler Hareketi’nin, Başbakan Erdoğan tarafından ikiye bölünmeye çalışıldığını iddia etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, partilerinin Gaziemir İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe başkanlığında yapılan toplantıda Tamaylıgil ve Öztrak, Bulgaristan’daki Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kişisel çıkarları doğrultusunda bölünmeye çalışıldığını öne sürdü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Bulgaristan’da kongreye katıldıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Çok ilginç görüntüler oldu. Onursal başkanlığa çekilen Ahmet Doğan, Bulgaristan başbakanı ile Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işbirliği ile hareket başlatıldığını anlattı. Ben soru önergeleri verdim. Halen daha cevap gelmedi. Soru önergemde Bulgaristan başbakanının Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyip istemediğini ifade ettim. Çok ilginç bir şekilde yeni bir parti kuruldu. Başbakanın talimatı ile valiler, kaymakamlar aracılığıyla baskı kuruluyor. Bu bir devlet politikası değildir. Başbakanın kendi ihtirasından kaynaklanan girişimdir. Türkiye hiçbir zaman bağımsızlık hareketini başlatmış, kitle partisi olan partiyi bölemez. Her zaman olduğu gibi başbakan hiçbir şey dinlemiyor. Kendi kafasına gidiyor. Hak ve Özgürlükler Hareketi’ni açıkça taraf tutarak parçalıyor. Bizim ulusal politikamız yokken bunu, yapılanları anlamamız mümkün değil. Bugün ülkede milliyetçiliği ayaklar altına aldığını ifade eden başbakan var. Türklere açıkça düşman olan Bulgaristan başbakanı ile Türk partisini parçalıyor. Ülkemizin getirildiği durumu ortaya koyuyor.”

BALKAN POLİTİKASI
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de yaptığı konuşmada, İzmir’in önemine değindi. "AK Parti’nin her zaman İzmir’den gereken cevabı aldığını" söyleyen Tamaylıgil, “İzmir her zaman aydınlık ve CHP kalacaktır. İzmir ile ilgili hayal kuranların hayalleri sadece hayalde kalacak. CHP hiç kimsenin mağdur, sorun içerisinde yaşadığı günü istemiyor. Onların seslerini her zaman anlatacak” dedi. Bulgaristan’a yapılan müdahale ile ilgili de konuşan Tamaylıgil, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kıbrıs’ta da aynı şeyleri yaptılar. Maalesef Türk partilerinin ayrışmasına neden olan işlemler yapılıyor. Bulgaristan’da hükümet ortağı olan parti zayıflatıyor. Mevcut Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘Stratejik Derinlik’ kitabındaki Balkan politikası uygulanıyor. Ortadoğu’da olduğu gibi Balkanlar’da da sıkıntılar yaşanacak.”
(İHA)