BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Gülen'e o dizi ile yüklendi

Başbakan Erdoğan "Allah istismar edilemez. Hz. Muhammed rüyalarda istismar aracı yapılamaz. Masum insanların üzerine şebekeler inşa edilemez" dedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşlerinin düzenleği Kutlu doğum haftası etkinliklerinde konuşuyor. İstanbul'daki etkinlikte konuşan Başbakan Erdoğan "Allah istismar edilemez. Hz. Muhammed rüyalarda istismar aracı yapılamaz. Masum insanların üzerine şebekeler inşa edilemez"  dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

DİL İLE SANA KULLUK EDERİZ DEYİP KALBİ PUTLARA TAPANLAR

"Hira Dağı'nda oku emriyle mana derinlik ve aşk hüvviyetine bürünen tüm evliyayı rahmet ve minnetle yad ediyor ve dua ediyorum.

İman en önce kalptye tecelli eder. Allah kalplerde olanı bilendir. İçinizde kalpte olanı açığa vursanız da gizleseniz de Allah ondan dolayı hesaba çeker dilediğini affeder. Kalpte ne varsa dilede, gözde, elde, ayalta, tüm bedende o vardır. İman kalbi kuşatmıyorsa o gerçek iman değildir. Kalbinde nefret olanın, kalbi kararmış olanın dili ne söylerse söylesin inandırıcılıktan uzaktır.

Kalbin ihmal edildiği görüntünün daha fazla nazara alındığı bir çağda yaşıyoruz. Daha kalbini içini temizlemden Allah'ı zikretmek suretiyle büyük ufuklara yelken açan dalgalarda kaybolup giden nesiller görüyoruz.

Dili ile yalnız sana kulluk ederiz deyip kalbi ile putlara, güce tamah edenler takdir edersiniz ki gerçek müminler değildir. Dili ile milyonlarca kez de olsa ancak senden yardım dileriz diyen ama kalbi ile güç ve hırstan maddi olandan yardım bekleyenler hiç şüphesiz hem aldatan hem aldananlardır.

SAMİMİYETİ YİTİREN HAKTAN UZAKLAŞIR

"Samimiyetin dışlandığı, kalplerde olanın dile, dilde olanın kalbe sirayet etmediği her alan bizi hakka götürmez, haktan uzaklaştırır. Siyaset kalpdekini adalete bağlayabiliyorsa halka ve hakka hizmettir. Adalet vicden ile hak arasındaki samimiyet köprüsü imar edebiliyorsa adalettir. Devlet insanı yaşatıp, insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devletir. Medya dedikodu iftira değil hakkı manşetine taşıyabiliyorsa gerçek ile hafr arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap kalpdekini yazıya dökebildiği ölçüde faydalıdır. Alim kalbini keşfedebilmiş, nefsini tanıyabilmiş, gönlü ile tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir.

Kardeşlerim samimiyet köprüsü yıkılırsa gönül ile dil arasındaki bağ kopar. Bakarsınız ki kalp başka yöne bakar, dil başka şey söyler. Samimiyet üzerinde her zamankinden fazla durmamız, sormamız, sorgulamamız gereken bir süreçten geçiyoruz. 

ALLAH'TAN BAŞKASINA KULLUK EDEN KAYBETMİŞTİR

Tezahürün, imajın bu kadar ortaya çıktığı bir dönemde samimiyetin yeniden hakim olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Toplumların da bir kaderi vardır. Toplumlar zaman zaman hayal kırıklığı yaşar, aldatılırlar, yenilirler, fetret dönemi yaşarlar. Allaha hamd olsun ki insanın kalbi toplumun kalbidir. O kalbe yazılı iman silinmedikçe toplumlar özlerinden kopuş yaşamazlar.

Takdiri ilahi, dualar eşliğinde yürüyen bu milleti mutlaka daha iyi yerlere ulaştıracaktır. İnsanımızın samimiyetini istismar edenler, aldatılmışlık duygusu bıraksalar da kalpleri çöle asla çeviremeyecekler.

Burada şu hususu özellikle vurgulamak isterim. Hz. Peygamber, "din nasihattır, yani samimiyettir" diye buyuruyor. "kime diye sorulduğunda Allaha, kitaba, resule ve tüm müslümanlara" diyor. Gerçek bir mümin için Allah yeterlidir. Onun kitabı, onun resulü yeterlidir. Allahtan başkasına kulluk eden kaybetmiştir.

Kur'an'ı Kerim dışında delil arayan kaybetmiştir. Müslümanların idarecilelerinden yüz çevirip başkalarıyla işbirliğine giden kaybetmiştir.

ALLAH, PEYGAMBER İSTİSMAR EDİLEMEZ! BİZE ALLAH YETER!

Başka otoritelere boyun eğen aldatan ve aldanan olmuştur. Allah'ın Resulü filmlere ve rüyalarla istismar edilemez. İnsanların mahremlerine girmek bu güzel dinin hiçbir ilkesiyle bağdaşmaz. Çıkar şebkelerinin oyunları adına istismar edilen kardeşlerime sesleniyorum bize Allah yeter.

Din ne devletin, ne siyasetin, ne de arzularına yenik düşmüş kişilerin elinde bir araç olarak görülemez. Bu milletin milli ve manevi değerlerini gözetmek ve saygı duymak zorundadırlar. Biz samimiyet diyoruz. İstsismarı reddediyor samimiyeti savunuyoruz. 

Kardeşliğin bu ülke için önemli olduğuna inanıyor ve bunları samimiyetle savunuyoruz.

Kuşkusuz din Allah'ındır. Kuşkusuz Allah dinini savunacaktır bize düşense samimiyettir. Rabbim bizi samimiyet çizgisinden ayırmasın diye dua ediyorum. Rabbim Kur'an ışığından ayırmasın diye dua ediyorum."


HASTANE RANDEVU TIKLAYIN