BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67

Başbakan gerçekten İnternet'e soğuk mu?

AK Parti reklamlarının İnternet Medyası'nda yer almaması dünyanın sonu değil bizim için. Ancak şu da bir gerçek ki, İnternet Medyası'dan reklam esirgeyenlerin kaybı daha büyük!

"Gezi"nin ilk günlerinde, AK Parti'nin azınlığa düştüğünü yazmıştım twitter'a. Gezi eylemleri büyüdükçe, AK Partili gençler harekete geçti. Biraz da Melih Gökçek destekli twitlerle, AK Parti kısa zamanda azınlıktan çoğunluğa geçti!

İnternet'in ne kadar büyük bir güç olduğunu, iktidar kanadından sanıyorum bir tek Binali Yıldırım vaktinde öğrendi. Gezi eylemleriyle birlikte bu sayı çığ gibi büyüdü büyüyor. Süleyman Soylu'nun bu konuda ciddi bir efor sarfettiğini biliyorum.

*

AK Parti kaynaklı bir video servis edildi dün. Neredeyse bütün haber sitelerinde rekor kırıyordu  videosu.. Bir ay önce Gezi'nin kötü tarafları da servis edilmişti. 

Yol doğru bir yol!

Anlaşılan o ki, AK Parti seçimlerde sürekli bu yolu izleyecek...

Ve tabii ki bizler de servis edilen videoların üzerine atlayacağız...

Aferin bize! 

*

Bayramda gazetelere göz attınız mı?

erin arka safyasını AK Parti kapatmıştı. Başbakan Erdoğan'ın bayram mesajı verilmişti. Televizyonlarda da aynı reklam vardı. "Biz Türkiye'yiz" diyordu Erdoğan. İnternet sitelerinde ise, bu reklamın haberini yapmıştı arkadaşlar.

"Başbakan Erdoğan tam sayfa reklamla bayram mesajı verdi" diye!

 *

 Bu ayırımı kim yapıyor bilmiyorum ama sorduğumuzda Başbakan Erdoğan'ın adını veriyorlar:

- Beyefendi İnternet'e reklama sıcak bakmıyor! 

Bakın AK Parti ya da bir başka partinin reklamı bizi ne doyurur ne de aç bırakır. Ancak, iktidar partisinin Türkiye'de önemli bir noktaya gelen İnternet Medyası'nı yok sayması anlaşılır bir şey değil. Defaatle söyledim bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum; İnternet Medyası Türkiye'de büyük bir sektör artık. İstihdama önemli katkısı olan bir sektör üstelik. Kurumsallaşmış bütün siteler profesyonel olarak reklam ajanslarıyla çalışıyor. Sitelerimizde yayımlanan reklamları biz de okuyucular gibi sitelerde görüyoruz. İktidarın ya da muhalefetin bunun artık farkına varması lazım.

Bizim kaybımız elbette var. Tek gelir kaynağımız reklam çünkü. 

AK Parti reklamlarının İnternet Medyası'nda yer almaması dünyanın sonu değil bizim için. Ancak şu da bir gerçek ki, İnternet Medyası'dan reklam esirgeyenlerin kaybı daha büyük!

Mobil aldı başını gidiyor... 

Video yine öyle... 

İnternet ölçülebilir tek alan...

Türkiye'de bir tek siyasiler bunun farkında değil.

"Cep reklamı"nı akıl eden ne yazık ki yok! 

"Söz uçuyor yazı kalıyor" bu doğru!

Ama sadece bir ya da iki gün.. 

Ama İnternet'te öyle mi?

Söz ebediyete kadar kalıyor.. Gelin siz bunu siyasilere anlatın. Anlattığınız zaman, sanki "reklam" diye ölüyormuşuz sanıyorlar. Kayıbın ağababasını yaşadıklarını bile bile hem de..