BIST 9.803
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,15

Başbakan Erdoğan'ın sesiyle dalga geçenler kendileriyle dalga geçiyor

Peki Erdoğan'ın bu sesle konuşmasına her birimiz ahkam kesiyoruz da, kendisini dinleyen ahalinin ne düşündüğünü biliyor muyuz?

Diyarbakır'da kısık bir ses.. Ekranda Erdoğan'ı görmesek bir başkası konuşuyor sanacağız. Diyarbakır ve Van mitingleri ses mazaretiyle iptal edilebilirdi. Ancak anlaşılan o ki, Başbakan danışmanlarının bu önerisini kabul etmemiş!

Van'da ve Diyarbakır'da kısık sesinden ötürü özür dileyerek sözlerine başladı Erdoğan. Daha sonra da Ankara'dan gelen vahim haberin de kızgınlığı ile o sese rağmen en sert konuşmalarından birini yaptı.

Dediler ki...

"Bu nasıl bir ses?"

- Yorgun bir ses!

Dediler ki...

"Çıkmasaydı bu sesle..."


*

Kayseri, Ardahan veya bir başka il olsaydı eyvallah.

Diyarbakır ve Van mitinglerinin iptali olmazdı.

İptal olsa dahi...

Kimse inanmazdı Erdoğan'ın sesinin kısıldığına...

Şöyle olabilirdi...

Başbakan sadece selam verip ahaliye el sallayabilirdi.

O coşkulu kalabalığı bir selam elbette kesmeyecekti. Ama mesele anlaşılırdı. Zaten Erdoğan da, karşısındaki coşkunun coşkusuna geldi, ses mes hiçbir şey dinlemedi, mesajını verip gitti.


*

Peki Erdoğan'ın bu sesle konuşmasına her birimiz ahkam kesiyoruz da, kendisini dinleyen ahalinin ne düşündüğünü biliyor muyuz?

Yıllarca liderlerin peşinden koştum...

Demirel'le birlikte karış karış dolaştım Türkiye'yi...

Çiller'le yine öyle...

Özal'ı da...

Orada toplanan ahali bizim gibi düşünmüyor. Oradaki ahali liderine dokunmak için can atıyor. Oradaki ahali saatlerce güneşin altında, yağmurun altında beklemekten yorulmuyor. Oradaki ahali liderinin öksürüğünü bile alkışlıyor.

Başbakan'ı o haliyle dinleyenleri dün gördük.

Coşku daha fazlaydı...

Ya ağlayanlar...

Ya birbirini arayıp ağlayarak Erdoğan'ın sesini birbiriyle paylaşanlar...

"Kurban olurum o kısık sesine" diyen kadınlar....

Ve yorgun Erdoğan'ı görünce kahrolanlar...


*

Twitter ahalisi dünyanın kendilerinden ibaret olduğunu zannediyor. Anadolu'da Erdoğan'ın deyişiyle twitter mwitter kimin umurunda. Ekranlar itibar görüyor Anadolu'da, bir de meydanlar. O meydanda aldıklarını sandığa yansıtıyorlar.

Diyarbakır'da, Van'da AK Parti'ye Erdoğan'ın kısık sesinin faydası olmayabilir. Ama cıvar illerin olur, ama Batı'nın olur, Ama Karadeniz'in olur...

Özeti şu:

Başbakan'ın sesiyle dalga geçenler aslında kendileriyle dalga geçiyorlar.

Zira meydanları tıklım tıklım dolduranların o ses için öldüğünü bilmiyorlar.

Yazıyı burada noktaladım...

Son ses kaydı ile ilgili bir şey söylememi bekliyorsanız söz bitmiştir diyorum. Böylesi kepazeliğe ne yazarsanız yazın hiçbir şey kifayet etmez. O yüzden susmak en iyisi..