BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN ’İDARİ YARGI GÜNÜ’ MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, idarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olmasının, hukukun üstünlüğünü kabul eden Tü...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, idarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olmasının, hukukun üstünlüğünü kabul eden Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti oluşunun en somut göstergesi olduğunu vurguladı.
Başbakan Erdoğan, Danıştay’ın Kuruluş Yıldönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan, mesajında ’Şurayı Devlet’ adıyla kurulan ve devlet teşkilatındaki yenilenmenin sembollerinden biri olan Danıştay’ın, 145 yıldan bu yana, yüksek yargı kurumu olarak hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti. Anayasa’nın 155. maddesine göre Danıştay’ın, yürütmeye yardımcı bir inceleme, danışma ve karar organı olmanın yanı sıra, yönetimin yargı yoluyla denetlenmesinde de etkin ve önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Erdoğan mesajında şunları dedi: "İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olması; hukukun üstünlüğünü kabul eden Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti oluşunun en somut göstergesidir. Bu itibarla, yargı sistemimiz içerisinde önemli bir işlevi bulunan Danıştay Başkanlığı, temyiz istemlerini inceleyerek karara bağlamak, kanun tasarı ve teklifleri hakkında görüş bildirmek, idari davaları karara bağlamak ve tüzük tasarılarını incelemek suretiyle hukuk devleti ilkesinin işleyişine önemli bir katkı sağlamaktadır. Hükümet olarak bizler, adalet mekanizmalarının daha sağlıklı, daha verimli, daha hızlı, daha verimli işlemesi için birçok önemli düzenleme ve birçok önemli reform gerçekleştirdik. Bu kapsamda, iş yükünü hafifletmek adına Danıştay Başkanlığının üye ve daire sayılarını artırdık, geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız yeni hizmet binasıyla daha modern bir çalışma ortamına kavuşmasını sağladık. İnanıyorum ki Danıştay, geçmişten gelen bilgi birikimi ve edindiği yeni imkanlarla ülkemizin yüz akı kurumlarından biri olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle “Danıştay ve İdari Yargı Günü"nde başta başkan ve üyeleri olmak üzere Danıştay Başkanlığı’nın bütün mensuplarına hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum."
(İHA)