BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'ı en çok şaşırtan il

Mehmet Ali Birand'ın programına katılan Başbakan Erdoğan, miting meydanlarında kendisini en çok şaşırtan ili açıkladı.

Abone ol

Mehmet Ali Birand'ın programlarına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerinden kendisini en çok şaşırtan ili açıkladı.

Mitingler esnasında çok etkilendiği bir olay olup olmadığı sorusu üzerine Erdoğan, İzmir'de yaşadığı olayın çok farklı olduğunu belirtti. Erdoğan, ''Ben doğrusu dün İzmir'de böyle bir şeyi pek de beklemiyordum. Bir 2002 seçimlerindeki İzmir'i düşünüyorum, bir de bugünkü İzmir'i düşünüyorum. Şimdi gerçekten zirve yapmış vaziyette'' dedi.

Her konuşmaya çıkarken kendisine ana muhalefetin o alanda yaptığı konuşmanın çekimlerini verdiklerini, bir de o andaki konuşmaya çıkacağı andaki alanın konuşmasını aldıklarını anlatan Erdoğan, ''Hemen hemen aynı alanlarda konuşuyoruz. Orada zaten siz ana muhalefetle kendinizi mukayese ediyorsunuz'' dedi.

''Yani siz önce Kılıçdaroğlu'nu seyredip ondan sonra mı çıkıyorsunuz?'' sorusuna Erdoğan, ''Kendisini değil, alanı. Kendisini dinlemem yanlış olur. Alanı takip etmem gerekir. Çünkü ben kendi konuşmama konsantre olacağım'' yanıtını verdi.

''Mitingde protesto veya eleştiri yükseldiği zaman sinirleniyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Miting meydanında o tür şeyler gelmez. Bu sizin mitinginiz olduğu için bu tür şeyler pek gelmez. Oraya girmez. Oraya gittiği anda o miting alanında o onun için çok ciddi bir risk olur. Hiçbir partinin mitingine muhalif kanattan girenler olmaz. Ben şu ana kadar doğrusu kendi mitinglerimde bu işlere hiç mi hiç rastlamış değilim. Zaman zaman bireysel sorununu size duyurmak isteyenler çıkabilir. Hastalıkla ilgili, çocuğuna iş meselesi... O zaman biz özel kalemi devreye sokarak, ilgileniyoruz'' dedi.

Bu tür konularda hassas olduğunu, gittiği ilin valisi veya partisinden ise belediye başkanına notlar aldırdığını, özellikle kişinin sağlık problemi varsa anında müdahale edildiğini anlattı. Erdoğan, ''Notları aldığım gibi bir de kendisine özel kalemimin kartını veririm, kendi doktorumun kartını veririm. Derim ki 'buraya bana durumu bildireceksiniz.' Oradan onları takip ederim. Bugüne kadar da şu anda sayılarını bilmiyorum ama onlarca hastamızı biz Anadolu'dan Ankara'ya getirmek suretiyle, eğer bulunduğu ilde yapılabiliyorsa bulunduğu ilde müdahaleleri yapmak suretiyle tedavilerini yaptırıyoruz'' dedi.