BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan sürpriz ziyaret

Başbakan Erdoğan sürpriz yaptı, İstanbul'daki Polis Resepsiyonu'na katıldı.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polis teşkilatının 169'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle programını değiştirip, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Polis resepsiyonu'na katıldı. 
 
Başbakan Erdoğan, resmi programında olmamasına rağmen, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte Tozkoparan'daki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) düzenlenen Polis Resepsiyonu'na katıldı. 
 
Başbakan Erdoğan, resepsiyonda yaptığı kısa konuşmada, önce şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bütün engeller, bütün tehditler karşısında, hele hele son 32-33 yıllık terör içerisinde, polisimiz, Silahlı Kuvvetler mensupları gibi insanımızın canını, malını korudu. Ve bu arada çok şehidimiz oldu. Ben tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. Gazilere de uzun ömür diliyorum" dedi.
 
"BU TEŞKİLATI PARÇALAMAK İSTEYENLERE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"
 
Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bu mesleğin bazı zaman kaderinde, şimdi medya bu sözlerimi yine başka şekilde değerlendirecektir, her an malum olan bir şey var. Nedir o? Bu mesleğe giren her an şehitlikle de, gazilikle de karşı karşıyadır. Bunu yok farz edemeyiz. Silahlı Kuvvetler de aynı şekilde. Bu iki mesleğin kutsiyeti zaten buradan ileri geliyor. Bunu sağa sola çekmenin de hiçbir anlamı yok. Polis teşkilatında, Silahlı Kuvvetler'de, bütün mesele birliğimizi beraberliğimizi sağlamaktır. Birliğimizi, teşkilatımızı parçalayacak adımlar, karşısında bizi bulur. Çünkü burada birlik beraberlik tehdit altında olursa, ülkenin birliği beraberliği zedelenir. Eğer Türkiye ileri demokrasi diyorsa, eğer Türkiye bugün 820 milyar dolar milli gelire yükselebilmişse, dünyanın en ileri 20 ekonomisinden biri olmuşsa, bunu hazmedemeyenler var. Ona en iyi şekilde cevap vereceğiz. Ve bu teşkilatı parçalamak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz."
 
 
PASTA KESTİ
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümü için hazırlanan pastayı kesti. Salondan çıkan Erdoğan, lobide kendisini bekleyen ve Şanlıurfa'dan gelerek POKEM misafirhanesinde kalan öğrencilere hediyeler verdi. Erdoğan, daha sonra merkezden ayrılarak Kısıklı'daki evine gitti.