BIST 9.142
DOLAR 32,40
EURO 35,04
ALTIN 2.327,74
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan mecliste tarihi konuşma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla meclis özel oturumunda konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan özel oturumu nedeni ile meclis genel kurulunda bir konuşma yaptı. İlk konuşmayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek gerçekleştirdi.

Türkiye'nin çok büyük mücadeleler verdiğini ve bugünkü noktaya geldiğini söyleyen Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Çok şükür bir devletimiz var. Bağımsız bayrağımız altında yaşamızı sürdürüyoruz. Bize bugünleri kazandıran Aziz Atatürk'e şükranlarımız sunarız." dedi.

Meclis Başkanı Çiçek, Meclis Genel Kurulu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleşen özel oturumunda açıklamalarda bulundu. Meclis'teki özel oturuma Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile parti liderleri birlikte askeri üst düzey komutanlar katıldı.

Meclis Başkanı Çiçek'ten sonra kürsüye Başbakan Erdoğan çıktı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Aradan 94 yıl geçemsine rağmen bugün milli egemenliğin halkın iktidarın bulunmasını kabullenemeyen kesimler olduğunu biliyor, bunların etkilerini halen görüyoruz. Çetelrin, illegal yapıların karanlık örgütlerin meclise ve milli iradeye kast ettiklerine görüyor ve yaşıyoruz. 94 yıl boyunca yargı eliyle TBMM'nin sesinin kısıldığını görüyoruz.

Meclisi yok saymaya yönelik girişimler artık sadece silahlı girişimlere olmuyor, silahların yerini başka arayışlar da olabiliyor. Daha bir kaç hafta öncesine kadar bunun tecrübesini edindik. İllegal yollarla elde edilmiş ses kayıtlarının TBMM'yi nasıl hedef aldığını gördük, sosyal medyanın nasıl kötü kullanıldığına şahit olduk. 

23 Nisan öncesi ve sonrasında yaşanmayanlar son birkaç hafta içerisinde yaşandı. Siyasi partilerin genel başkanlıklarının hukuksuzca dinlendiği ortaya çıktı. Sosyal medya milli iradeye saldırı aracı oldu. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Bakanları ve milletvekileri hedef alındı. Dinlemeler yoluyla şantaj yapıldı. Sanatçılarımızın, gazetecilerimizin özel görüşmlerinin dinlendiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı'nın çok özel görüşmesinin dinlendiği ortaya çıktı.

Halkımız bir kez daha tercihini milli iradeden meclisten, milli egemenlikten yana koydu. Halkın milli iradeye bağlılığı ve inancı daha da güçlenmiştir. 

1947 yılında sandık namusumuzdur diyen Mersin Aslanköylü kadınlar artık 77 milyonun sandık namusumuzdur dedikleri bir atmosferin oluşmasını sağlamışlardır. Cumhuriyetimize yaraşır şekilde 100. yılımıza dünyanın en huzurlu ve istikrarlı ülkelerinden biri olarak ulaşacağız. Bu aziz millet her şeyin en iyisini ve güzelini hak ediyor. Bu aziz millet kanla canla fedakarlıkla kurduğu bu meclise canı gibi evladı gibi sahip çıkıyor ve güveniyor. Bir kez daha ilk meclisin aziz hatırasını muhabbetle yad ediyorum."

İnşalllah 2020 yılında, meclisin açılışının 100. yıldönümünü hep birlikte idrak edeceğiz. Son 12 yılda çok çalıştık ve Türkiye'yi çok büyük hayallerle buluşturduk. Türkiye'ye ilkleri yaşattık.