BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Erdoğan'dan İslam dünyasına Filistin çağrısı

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki toplantıda yaptığı konuşmasında İslam dünyasını Filistin'deki zulme sessiz kalmamaya çağırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nın açılışında bir konuşma yaptı.

Konuşmasında İslam dünyasında yaşanan kanlı çatışamalara değinen Erdoğan, "Tüm Müslümanlar kardeştir" dedi. Filistin konusunda da İslam dünyasına seslenen Başbakan, "Ey İslam dünyası sen neredesin? Canın yanmıyor mu? Sonra Batı neden susuyor diyoruz. Sen kendi evinde susarsan başkası bir şey der mi?" diye sordu. 


Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KURAN'IN EMRİ ORTADA

Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Ona ihanet etmez ve yalan söylemez. Müslüman'ın ırzı, malı Müslüman'a haramdır. 

Kuran'ın emri ortadayken İslam coğrafyasının bugün yaşadıklarını izah etmek akılla mümkün değildir. Mevcut manzarayı anlamakta güçlük çekiyoruz. Bir adam onlarca kilo bombayı üzerine bağlayıp gidip camide patlatıyor. Tekbir getirerek bunu yapıyor. Şehit olanların zaten Müslüman olduklarından şüphemiz yok.

SURİYELİ MÜLTECİLER

Fetih ve cihadın içeriğinin net ortaya konması lazım. Bu örgütler Müslüman kardeşlerininin kanın akıtıyor. Ne acıdır ki Müslüman Müslüman'ı öldürüyor.

Bakın şu an 200 bin insan bombalar yağdırılmak suretiyle öldürülüyor. Ülkemde 1 milyon 250 bin Suriyeli yaşıyor. Son zamanlar huzursuzluklar çıkmaya başladı. Aynı durum Lübnan'da da var.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

10 gündür İsrail Gazze'ye bomba yağdırıyor. 220 kişi öldü, bunun içinde kadınlar va çocuklar var. Bunu 1948'den beri sistematik soykırıma şahit oluyoruz. BM sadece göstermelik şiyler yapıyor. Herhangi bir içrai bir şey var mı?

BM neden kuruldu? Dünya barışına katkı sunmak için. Peki, barışa katkı sunuyor mu? Onların gizli amaçlarına hizmet ediyor. 

EY İSLAM DÜNYASI!

Dünyayı ve Batı'yı suçlamak en kolayı. Onlar susarken İslam dünyası da susuyor. Geçen hafta İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantısı vardı. 3 ülke bakan gönderdi gerisi temsilci gönderdi. Bu toplantıda Filistin konuşulacaktı.

Ey İslam dünyası sen neredesin? Canın yanmıyor mu? Sonra Batı neden susuyor diyoruz. Sen kendi evinde susarsan başkası bir şey der mi? 

Filistin'de kardeşlerimiz ölüyor, Müslümanların izzeti ölüyor. Biz Filistin için 1948'den beri kıvranırken Filistin'e Afganistan, Irak, Suriye, Mısır... eklendi. Eğer Filistin'e duyarsız kalınmasaydı İslam dünyası böyle olmazdı. 

HAZRETİ PEYGAMBER NE DERDİ?

Sünni olsun, Şii olsun, herkese şunu sormak isterim: Acaba Allah bu duruma karşı bize nasıl nazar ediyor? Hazreti Peygamber aramızda olsa acaba bize ne derdi? Her Müslüman'ın bunu kendine sorması lazım. 

Biz mezhepçilik yapamayız. Biz sadece Müslüman olduğumuzu haykırmak zorundayız. 

DAHA FAZLA TAHAMMÜL EDEMEYİZ

İslam dünyası kan ağlıyor. Bu yoksululuk, geri kalmışlık başkalarının değil, bu coğrafyadakilerin eseridir. Bu manzaraya daha fazla tahammül edemeyiz. Kardeşin kardeşi öldürmesine seyirci kalamayız. 

Barış, refah Ortadoğu'nun hakkı. Yaşanan acıları dindirecek olan İslam bilginleridir. İslam bilginleri hakkı haykırması gerekir. 

DOLARA MAHKUM ALİM OLMAZ

Suriye'da zalim Esed yanına aldığı güya İslam bilginleriyle dünyaya mesaj veriyor. Demek ki o İslam bilginlerinin kalbi mühürlüymüş. Alim hakkın yanında olur. Tarihimizde bunun çok örnekleri var. Dolara, riyale mahkum olmuş alim olmaz. İslam alimleri yüreğini ortaya koyduğunda halk da arkasında olacaktır.