BIST 9.679
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.419,24
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğana kelepçe taktılar!!

BDP Meclis mesaisine eylemle başladı. BDP'liler grup toplantısı öncesi öyle bir eylem yaptı ki Başbakan'ı çok kızdıracak..

Abone ol

Kapatılan DTP milletvekillerinin transfer oldukları Barış ve Demokrasi Partisi Meclis'teki ilk eylemini gerçekleştirdi. BDP'nin ilk eylemi 'kelepçeli'ydi...

BAŞBAKANIN ODASININ ÖNÜNE KELEPÇE BIRAKTILAR

BDP'li milletvekilleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki odasının önüne gelerek ellerindeki plastik kelepçeleri bıraktı. Belediye başkanlarının gözaltına alınıp tutuklanmas ına tepki gösteren BDP'li milletvekilleri kelepçeleri bırakırken, "Kelepçesiz demokrasi istiyoruz. Bu kelepçeleri iade ediyoruz" dediler. Milletvekillerinin bıraktığı kelepçeler Başbakan'ın korumaları tarafından hızla toplandı.



BDP'nin Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık KCK operasyonu kapsamında plastik kelepçelerle adliyeye getirilmesini görüntüsünü Nazi kampı uygulamasına benzeterek, bu durumu protesto amacıyla eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

İKİNCİ EYLEM GRUPTA

BDP'liler eylemden sonra grup toplantısına geçti. Milletvekilleri salona girerken grup başkanlık divanında oturan Pervin Buldan ve Sabahat Tuncel belediye başkanlarının kelepçeli fotoğraflarını yukarı kaldırarak protesto ettiler. Aynı fotoğraflar milletvekillerinin masalarında da yer aldı.

TÜRK DE ZİYARETÇİ

Kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı genel başkanı Ahmet Türk BDP'yi ilk toplantısında yalnız bırakmadı. Türk'ün salona girişinde zılgıtlar çekildi, büyük bir alkış tufanı koptu.

BDP'nin ilk grup toplantısına sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

BDP'NİN YAPMAYI PLANLADIĞI DİĞER EYLEMLER

Meclis'teki dünkü toplantıda Sevahir Bayındır'ın ajandasında bu eylem yazıyordu. Habertürk'ten Arif Akdoğan o ajandayı görüntülemeyi başarmıştı.

İşte BDP'nin yapmayı planladığı diğer eylemler: 

TBMM'DE KELEPÇELİ EYLEM PLANI

1- Meclis oturumunda kelepçeli eylem... (İçişleri ya da Adalet Bakanı)
2- Elçiliklere dosya hazırlanması...
3- Aydın Erdem ve Bulanık'taki ark. öldürülmesi ile ilgili Meclis soruşturması...
4- Güven Park'tan Meclis'e zincirli eylem.
5- Tutuklanan arkadaşlarımızın durumuna ilişkin her konuşmada duyarlı olunması...
6- Tek gündemli Ufuk Bey'e teşekkür..
7- Ana eksen partinin kapatılması, başkanların tutuklanması, vekillerimizin siyasi yasaklı hale getirilmesi...