BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı ilk kez böyle göreceksiniz!

Sel felaketinden etkilenen Pakistan'a gelen Başbakan Erdoğan'ın yer aldığı afişte ilginç bir detay var... Belki de Erdoğan'ı ilk kez böyle göreceksiniz...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, selden en fazla etkilenen Pakistan'ın Multan kentine geldi. Erdoğan'ın kente ziyareti öncesinde başkent İslamabad sokaklarına bir afiş asıldı. Ancak afişte ilginç bir ayrıntı vardı.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari ve Başbakan Erdoğan'ın posterlerinin yer aldığı afişte yapılan hile nedeniyle Erdoğan, 'mavi gözlü' oldu. İslamabad sokaklarında yer alan bu afiş, Erdoğan'ı bile şaşırttı.

SELDEN EN ÇOK ETKİLENEN MULTAN'DA

Erdoğan'ın Pakistan gezisi başladı. Başbakan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'yle birlikte selden en fazla etkilenen bölgelerden olan Multan'a geldi.

Erdoğan ve Gilani, Multan'dan helikopter ile Muzafferabad'a bağlı Mehmood ve Kot kasabalarına geçecek ve incelemelerde bulunduktan sonra Türk Kızılayının yaptırdığı Mevlana evlerinin teslim törenine katılacak.

ERDOĞAN, PKK'YA EŞ ZAMANLI AFFI YALANLADI

Bu arada Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a atfen gazetelerde yer alan “PKK’ya karşı eşzamanlı af başlatalım” haberlerini yalanladı, “Böyle bir talep söz konusu değil. Böyle bir şey yoktur. Sadece dayanışmamız var” dedi.

Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Pakistan’daki sel bölgesine şu ana kadar 25 milyon dolarlık yardım malzemesi yollandığını belirterek, Başbakanlık hesabında biriken paranın da 200 milyon doları aştığını söyledi.

Başbakanlık hesabında biriken para, TOKİ tarafından konut, okul, cami, hastane yapımında kullanılacak.

Erdoğan’ın Pakistan ziyareti bu akşama kadar sürecek.